Emoció i alegria al Campionat de Catalunya de Natació a Sabadell

“La natació és el meu esport preferit!” deia amb satisfacció la Sofia, una nedadora amb síndrome de Down que gràcies a la seva parella, en Marc, entrena des de fa poc temps a l’Escola Esportiva de l’ACELL. Els seus ulls mig plorosos mostraven una gran emoció en rebre la medalla al Campionat de  Catalunya de Natació que ha tingut lloc el diumenge 26 de gener a Sabadell.

 Les piscines de Can Llong del Club Natació Sabadell han acollit als 400 nedadors amb discapacitat intel·lectual, en una de les competicions més multitudinàries del calendari esportiu de Special Olympics Catalunya – ACELL (Federació Catalana d’Esports per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual).

 Els esportistes han competit en diferents disciplines de crol, relleus, esquena, papallona o braça i en diferents distàncies (25m, 50m, 100 i relleus de 4x25m) i també s’han disputat proves adaptades. Els nedadors amb discapacitat intel·lectual han vingut de clubs de diferents parts de Catalunya com Mollerussa, Amposta, Vilanova i la Geltrú, Reus, Vic, Mataró, Lleida, Tarragona, El Vendrell, Terrassa o Pineda de Mar, entre d’altres, i, a més, també ha vingut a competir una delegació de Special Olympics Andorra i de Castelló.

 A les competicions de Special Olympics-ACELL tots són guanyadors i  tots reben medalles. Els esportistes, al Campionat de Catalunya de natació, han rebut medalles de Carme Canela, directora dels Serveis Territorials de Benestar Social i Família a Barcelona de la Generalitat de Catalunya; Josep Ayuso, regidor d’esports de l’Ajuntament de Sabadell; Miquel Torres, president del Club Natació Sabadell; Francesc Martínez de Foix, president de la Federació ACELL; i Jordi Durà, president de Special Olympics Catalunya, entre altres personalitats.

 La natació és una de les 16 disciplines que Special Olympics Catalunya i la Federació ACELL promouen durant tot l’any a través de competicions i trofeus regulars. L’esport és entès com una eina d’inclusió social i de millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual.

 Totes les imatges aquí.

Compartir:

Més publicacions

Xarxes