L’Eurolliga de bàsquet torna a donar veu als esportistes de Special Olympics

El passat divendres 29 de novembre, en el marc del partit entre el FC Barcelona i Fenerbahçe Ulker de bàsquet, els esportistes de Special Olympics Catalunya- ACELL (Federació Catalana d’Esports per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual), van demanar una major igualtat dins la societat i l’oportunitat de continuar jugant a bàsquet com qualsevol altre esportista.

El partit d’avui ens motiva als meus companys i a mi a practicar, més i més, per ser uns bons jugadors. Aquesta és la frase que els jugadors del Club Horitzó de Terrassa, en representació dels esportistes de Special Olympics Catalunya-ACELL, van llegir abans de començar el partit. La pràctica de l’esport és un mitjà molt important perquè les persones amb discapacitat intel·lectual millorin la seva qualitat de vida. A la mitja part els jugadors van demostrar les seves habilitats amb la pilota de bàsquet en un partit d’exhibició.

L’acció forma part de la campanya entre l’Eurolliga i Special Olympics per ajudar al desenvolupament de projectes d’inclusió social. L’Eurolliga, mitjançant la seva fundació ONE TEAM, col·labora amb Special Olympics des de 2012 per aconseguir un impacte real a la societat en tots els assumptes referents a la desigualtat de gènere, i la discapacitat física o intel·lectual. Tots els clubs que participen a l’Eurolliga, i el FC Barcelona entre ells, col·laboren en les diferents accions que l’Eurolliga està portant a terme.

Special Olympics Catalunya i ACELL són uns dels màxims representants del sector de l’esport i la discapacitat intel·lectual a Catalunya. Les entitats treballen perquè el col·lectiu millori la seva qualitat de vida i per la seva integració a la societat a través de la pràctica de l’esport.

Compartir:

Més publicacions

Xarxes