Special Olympics Catalunya i ACELL col·laboren amb ONE TEAM per fomentar els valors a través del bàsquet

En el marc del partit FCBarcelona – CSK de Moscou del passat 8 de novembre al Palau Blaugrana es va presentar la segona edició del projecte ‘One Team’ impulsat per l’Eurolliga de bàsquet i que compta amb la col·laboració de la Fundació FC Barcelona i, en aquesta ocasió, també amb Special Olympics Catalunya i la Federació ACELL (Federació Catalana d’Esports per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual).

 

Durant la mitja part d’aquest enfrontament una desena d’esportistes de Special Olympics Catalunya/ACELL va jugar un partit d’exhibició de bàsquet a la pista del Palau Blaugrana que va donar el tret de sortida a l’edició d’aquest projecte de l’Eurolliga que finalitzarà l’abril del 2014.

 

One Team és un projecte de l’Eurolliga que aquesta organització aplica amb els clubs de bàsquet europeus i que utilitza el poder del bàsquet per afavorir la cohesió social de les comunitats. Enguany està apadrinat pel jugador del FC Barcelona Álex Abrines i es durà a terme amb un grup d’esportistes amb discapacitat intel·lectual dels clubs esportius de l’Escola Taiga (Barcelona); El Club Esportiu Màgics (Barcelona) i l’equip Salvador Seguí (Lleida), tots tres pertanyents a Special Olympics Catalunya i a la Federació ACELL.

 

En aquest cas els participants al programa ‘One Team’  treballaran durant 6 mesos en els seus respectius clubs una metodologia esportiva basada en el bàsquet amb l’objectiu d’impulsar la inclusió social i el foment dels valors com el compromís, l’esforç, respecte, treball en equip o humilitat. Amb aquesta iniciativa la Fundació FCBarcelona també vol ajudar a millorar de manera qualitativa els col·lectius amb discapacitat intel·lectual i sobretot a cada un dels participants, tant com a jugadors de bàsquet però també en l’àmbit més personal.

 

Special Olympics Catalunya i la Federació ACELL són els màxims representants del sector de l’esport i la discapacitat intel·lectual a Catalunya. Les dues entitats treballen perquè el col·lectiu millori la seva qualitat de vida i per las seva integració a la societat a través de la pràctica de l’esport.

Compartir:

Més publicacions

Xarxes