Barcelona ha estat la ciutat de l’esport adaptat durant el cap de setmana de les festes de la Mercè gràcies a la celebració de dues proves: el 4t Torneig Internacional Ciutat de Barcelona de futbol sala ACELL-Special Olympics Catalunya i la 86a Travessia al Port de Barcelona.

Bon nivell de joc, competició, però també, fair play s’han donat de la mà al Ciutat de Barcelona de futbol sala, que ha tingut lloc a les instal·lacions del Complex Esportiu Municipal Mundet. Durant 2 dies, el trofeu ha comptat amb la participació de 40 esportistes amb discapacitat intel·lectual de les seleccions de Special Olympics Catalunya, Galícia i Andorra i de l’equip de Cagliari Calcio à 5 Special. Catalunya s’ha emportat el triomf, per quart any consecutiu, davant dels companys andorrans, sards i gallecs. El guardó de millor jugador ha estat per David López de Special Olympics Catalunya, el de millor porter per a Natalino Mei del Cagliari Calcio à 5 Special i el premi Fair Play per a Special Olympics Galícia.

“Aquesta és la 4a edició i és l’any de la consolidació. És un trofeu que ja té un lloc en el calendari esportiu de la ciutat dins de les festes de la Mercè. El fet que sigui un torneig internacional ens permet veure de prop com altres països i territoris treballen en la integració de les persones amb discapacitat intel·lectual a través de l’esport. Que la competició porti el nom de Barcelona és tot un orgull per a nosaltres i demostra que és una ciutat integradora i normalitzadora. Els nostres jugadors, malgrat que no siguin d’elit, són esportistes i en són d’elit pels valors que demostren al terreny de joc” explica Jordi Durà, president de Special Olympics Catalunya.

“En altres edicions hem convidat clubs ordinaris que integren persones amb discapacitat intel·lectual a través de seccions Special Olympics dins de la mateixa entitat (és el cas del Chelsea, l’Everton o el Southampton), però aquest any, hem buscat la inclusió des d’un altre punt de vista a través del concepte que s’anomena unificació, és a dir, que competeixen junts i en el mateix equip jugadors amb discapacitat i sense” destaca Àlex Angosto, gerent de la Federació ACELL.

Classificació i premis

 1r Special Olympics Catalunya

2n Special Olympics Andorra

3r Cagliari Calcio à 5 Special

4t Special Olympics Galícia

Millor jugador: David López de SO Catalunya

Millor porter: Natalino Mei de Cagliari Calcio à 5 Special

Fair Play: SO Galícia

Després de la competició, les delegacions han anat fins a l’Ajuntament de Barcelona per ser rebuts per l’alcalde de la ciutat, Xavier Trias, i la regidora de Família, Infància, Usos del Temps i Discapacitats, Irma Rognoni al magnífic Saló de Cent. “Com cada any heu mostrat un excel·lent nivell de joc. El torneig és una cita indispensable dins del calendari esportiu de les festes de la Mercè” ha assegurat Rognoni davant dels esportistes.

D’altra banda, els atletes de la Federació ACELL també han pres part en una altra prova esportiva dins de la Mercè. Un grup de 15 nedadors/es ha participat en la 86a Travessia al Port de Barcelona completant el recorregut de 400 metres que separa el Maremàgnum del Portal de la Pau.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *