Barcelona, capital de l’esport adaptat

Barcelona, capital de l’esport adaptat gràcies al 4t Torneig Internacional Ciutat de Barcelona de futbol sala i a la Travessia al Port de BCN

Coincidint amb les festes de la Mercè, la capital catalana ha acollit aquest cap de setmana el 4t Torneig Internacional Ciutat de Barcelona de futbol sala ACELL-Special Olympics Catalunya, organitzadors de la competició i les dues entitats representatives del sector de l’esport i la discapacitat intel·lectual a casa nostra. Durant 2 dies, el trofeu ha comptat amb la participació de 40 esportistes amb discapacitat intel·lectual de Special Olympics Catalunya, Galícia i Andorra i de l’equip de Cagliari Calcio à 5 Special, que han exhibit un bon nivell de joc al Complex Esportiu Municipal Mundet, a Barcelona.

Catalunya s’ha emportat el triomf, per quart any consecutiu, davant de la selecció d’Andorra, Cagliari i Galícia. El guardó de millor jugador ha estat per David López de Special Olympics Catalunya, el de millor porter per a Natalino Mei del Cagliari Calcio à 5 Special i el premi Fair Play per a Special Olympics Galícia.

“Aquesta és la 4a edició i és l’any de la consolidació. És un trofeu que ja té un lloc en el calendari esportiu de la ciutat dins de les festes de la Mercè. El fet que sigui un torneig internacional ens permet veure de prop com altres països i territoris treballen en la integració de les persones amb discapacitat intel·lectual a través de l’esport. Que la competició porti el nom de Barcelona és tot un orgull per a nosaltres i demostra que és una ciutat integradora i normalitzadora. Els nostres jugadors, malgrat que no siguin d’elit, són esportistes i en són d’elit pels valors que demostren al terreny de joc” explica Jordi Durà, president de Special Olympics Catalunya. “En altres edicions hem convidat clubs ordinaris que integren persones amb discapacitat intel·lectual a través de seccions Special Olympics dins de la mateixa entitat (és el cas del Chelsea, l’Everton o el Southampton), però aquest any, hem buscat la inclusió des d’un altre punt de vista a través del concepte que s’anomena unificació, és a dir, que competeixen junts i en el mateix equip jugadors amb discapacitat i sense” destaca Àlex Angosto, gerent de la Federació ACELL.

Classificació i premis

1r Special Olympics Catalunya
2n Special Olympics Andorra
3r Cagliari Calcio à 5 Special
4t Special Olympics Galícia
Millor jugador: David López de SO Catalunya
Millor porter: Natalino Mei de Cagliari Calcio à 5 Special
Fair Play: SO Galícia

D’altra banda, els esportistes de Special Olympics Catalunya també han pres part en una altra prova esportiva dins de la Mercè. Un grup de 15 nedadors/es ha participat en la 86a Travessia al Port de Barcelona completant el recorregut de 400 metres que separa el Maremàgnum del Portal de la Pau.

Compartir:

Més publicacions

Xarxes