Acte agraïment a patrocinadors, col·laboradors i voluntaris dels Jocs del 20è aniversari

El comitè organitzador del 20è aniversari dels Jocs Special Olympics Barcelona-Vilanova i la Geltrú 1992-2012, en col·laboració amb la Fundació del FC Barcelona, ha volgut agrair a totes aquelles institucions, administracions, empreses, entitats, mitjans de comunicació i persones que van contribuir a l’èxit d’aquest esdeveniment esportiu, celebrat a Barcelona i Vilanova i la Geltrú l’octubre de l’any passat.

L’acte, que va tenir lloc a la sala París del FC Barcelona, va reunir bona part dels patrocinadors, col·laboradors i voluntaris que, amb la seva aportació, van fer possible els Jocs del 20è aniversari, que van reunir prop de 1.200 esportistes amb discapacitat intel·lectual de Catalunya, la resta de l’Estat i de delegacions europees. Els convidats van rebre com a mostra d’agraïment una medalla com la que van rebre els atletes, el bé més preuat per a un esportista i símbol de reconeixement del seu esforç i tenacitat.

A l’acte es va comptar amb la presència de Neus Munté, consellera de Benestar Social i Família;  Sandro Rosell, amfitrió i president del FC Barcelona; Josep Maldonado, senador; Josep Salom, diputat d’Esports de la Diputació de Barcelona; Gerard Figueras, regidor de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i director del Consell Català de l’Esport; Carles Domingo, Comissionat de Relacions Institucionals a l’Ajuntament de Barcelona; Jordi Durà, president de Special Olympics Catalunya; Francesc Martínez de Foix, president de la Federació ACELL i David Moner, president de la UFEC.

A la benvinguda, el president del Barça, Sandro Rosell, va recordar el dia que va ser abanderat en uns Jocs Special Olympics. “És un dels moments més emocionants que he viscut amb vosaltres. Quan em vau demanar que hi col·laborés, ho vaig fer amb molta il·lusió”. A banda de Rosell, també van ser-hi el vicepresident Jordi Cardoner i Enric Roca, patró de la Fundació del FC Barcelona.

Adreçant-se a les autoritats, el president de Special Olympics Catalunya, Jordi Durà, va demanar als representants de les administracions que continuïn donant suport a l’entitat. “Sóc agosarat i els demano que segueixin sent solidaris, que no ens deixin. Si ho fan, tot el que hem avançat en la inclusió social del col·lectiu ho perdrem. Parlo en nom dels nostres esportistes, volem continuar sent en els camps de futbol, les piscines i les pistes de bàsquet, handbol i hoquei…”. En la mateixa línia es va expressar el president de la Federació ACELL, Francesc Martínez de Foix, que va recordar que “sense la implicació d’institucions i empreses solidàries i compromeses socialment, els Jocs i tots els nostres projectes no serien possible de portar endavant”.

La resposta de les institucions es va poder sentir a la mateixa sala. “No tindria sentit que Barcelona, capital de l’esport, doni suport a esdeveniments internacionals i no ho faci amb iniciatives com la vostra que són essencials per a la cohesió de la societat. Per tant, compteu amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona” assegurava Carles Domingo, Comissionat de Relacions Institucionals del consistori. “Des de la Diputació de Barcelona, us encoratgem a seguir endavant amb la mateixa energia i empenta que heu demostrat fins ara” apuntava Josep Salom, diputat d’Esports. La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, va destacar que en “moments difícils per al país i la societat s’ha de sumar esforços” i fent una metàfora esportiva va afegir que “des de la Generalitat us ajudarem perquè pugueu guanyar aquesta partida. Hi col·laborarem amb el nostre granet de sorra”.

D’altra banda, a l’acte també es va voler reconèixer, amb especial atenció, a les dues ciutats que van ser seus dels Jocs del 20è aniversari -Barcelona i Vilanova i la Geltrú-, als 550 voluntaris que van donar-ho tot perquè aquest esdeveniment funcionés i complís amb les expectatives marcades  i a totes aquelles empreses, entitats i persones que van donar suport econòmic i/o humà perquè els Jocs fossin una realitat.

Compartir:

Més publicacions

Xarxes