“Tinc resistència i aguanto bé les curses”. Campionat Territorial de Barcelona d’atletisme

Més de 120 esportistes han participat al Campionat Territorial de Barcelona d’atletisme ACELL-Special Olympics Catalunya, que va aplegar el 19 de maig 12 clubs barcelonins (Club Alfa Tegar, Car de Vic, Club Crespi-Esport, Fundació Prodis, Fundació Catalonia de Cerdanyola, TEB, CE Canigó, Associació Barcelona Esports, Escola Esportiva ACELL, Junts en Acció, Club At.Muntanyenc de Sant Cugat i APMIB-Catalunya, els amfitrions).

Les proves d’atletisme es van disputar simultàniament amb les de salt d’allargada i llançament de pes amb esportistes de totes les edats (mínims, infantils, juvenils, absoluts i sèniors). Entre les curses, dues que requereixen d’una gran preparació: 1.500 i 3.000 metres. “Que dos atletes en un mateix dia facin aquestes dues proves és molt meritori i té un plus. Necessites molt entrenament i un bon fons” assegura Gaspar Vilalta, tècnic de la Federació ACELL. “Tinc resistència i aguanto bé les curses” explica Roman Vigara, un dels dos runners que ha fet les dues carreres, la de 1.500 (una cursa de mitja distància on els atletes han de combinar resistència i velocitat) i la de 3.000, un prova situada al llindar del mig fons i el fons. “Vaig començar a córrer de petit. A la meva mare no li agradava que ho fes perquè es pensava que em podia passar alguna cosa, però jo m’apuntava a les curses d’amagat” afegeix Vigara, que entrena entre 3 i 4 vegades a la setmana, a banda de les competicions regulars que hi ha durant tot l’any.

El campionat va rebre el suport de l’Ajuntament d’El Prat de Llobregat i d’un grup de voluntaris que va ajudar en les feines logístiques i en les proves. Durant la competició, es va comptar amb la presència de Margarita García, tinenta d’alcalde de l’àrea d’Acció Social de l’Ajuntament d’El Prat de Llobregat i Marta Mayordomo, regidora de comerç i turisme.

Compartir:

Més publicacions

Xarxes