Calafell ha estat l’escenari de la 2ª Copa Generalitat de Catalunya de petanca, organitzada per la Federació ACELL i Special Olympics Catalunya el passat 12 de maig. 200 jugadors de 67 tripletes van demostrar a la pista que la petanca és un esport que requereix d’una gran complexitat tècnica. “En té molta i això comporta un gran procés d’aprenentatge. Aquesta tècnica es veu els dies de competició perquè han d’estar pendents del joc i els nervis traeixen, i molt. És un esport que implica una gestió de les emocions important ja que han de dominar l’adrenalina que genera la competició” assegura Marta Donés, responsable del club L’Espurna de Valls, una de les 25 entitats de tot Catalunya que hi van participar.

A banda de la tècnica, els jugadors també han de desenvolupar un altre aspecte propi d’aquesta disciplina esportiva. “Entre altres coses, els fem entendre l’estratègia del joc, és a dir, que vegin que li poden treure la bola al rival, etc… ” explica Arnau Pino, entrenador de Tallers Baix Camp. Malgrat aquest component estratègic, un dels grans beneficis de la petanca és que tothom pot practicar-la, sigui quin sigui el nivell de discapacitat que l’esportista tingui. En aquesta segona edició de la Copa Generalitat de Catalunya, els participants s’han dividit en diferents categories: inicial, mig, avançat i unificat. En els nivells més alts l’entrenador no pot entrar a la pista ni fer cap tipus d’indicació que no sigui verbal i en els més baixos, el tècnic pot marcar la zona de bombeig i donar les indicacions que cregui oportunes.

Al lliurament de premis, va assistir l’alcalde de Calafell, Joan Olivella, acompanyat de 6 regidors més del consistori i el president de la Federació ACELL, Francesc Martínez de Foix.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *