Francesc Martínez de Foix, fundador de Special Olympics Catalunya i de la Federació ACELL, rep la Creu de Sant Jordi

El món de la discapacitat intel·lectual i de l’esport adaptat reben amb aquest guardó el reconeixement més important de Catalunya.

Francesc Martínez de Foix ha rebut la Creu de Sant Jordi del Govern de la Generalitat per la seva tasca d’impuls de diverses iniciatives per a la inserció social, laboral i esportiva de les persones amb disminució intel·lectual. Martínez de Foix veu en aquest guardó, el més important del país, “el reconeixement de la societat cap a un col·lectiu molt important que cada dia supera les seves dificultats i segueix endavant. És un premi a totes les persones amb discapacitat intel·lectual, a les seves famílies, a les entitats i als professionals que són al darrere”.

Francesc Martínez de Foix ha estat l’impulsor del moviment Special Olympics a Espanya. És fundador i vicepresident de Special Olympics Catalunya, fundador i president de la Federació ACELL i vicepresident de Dincat (discapacitat intel·lectual Catalunya), a més de  director del Grup Cooperatiu TEB i directiu de FEDDI (Federación Española de Discapacitados Intelectuales).

L’acte de lliurament dels guardons va tenir lloc el 20 d’abril al Palau de la Generalitat.

Fotos: ©Jordi Bedmar

Compartir:

Més publicacions

Xarxes