Blanes s’ha omplert aquest diumenge d’esport amb mig miler d’esportistes de Special Olympics Catalunya i amb els seus monitors, familiars i amics que han celebrat els Campionats de Catalunya de bàsquet, vela i tennis. Fins i tot, el temps semblava acompanyar aquesta jornada esportiva i el sol ha lluït, cosa que ha permès gaudir de les proves de vela i de tennis.

Aquesta localitat de la Costa Brava ha volgut afegir-se a l’esforç iniciat pel seu equip municipal i molts ciutadans blanencs hi han donat suport com a voluntaris perquè aquest esdeveniment es pogués celebrar amb un gran èxit de participació. Els voluntaris han estat coordinats per l’entitat local “El Vilar” d’Aspronis. També molts ciutadans s’han apropat fins als recintes esportius on han tingut lloc les proves. El bàsquet ha estat a la Ciutat Esportiva, la vela al port i el tennis al Club de Tennis, on Sergi Bruguera ha acompanyat els esportistes en tot moment. L’ex-tennista d’elit és padrí d’aquest esport a Special Olympics Catalunya i entrenador de l’equip de Barcelona de la Federació Acell.

Tant a tennis com a bàsquet, a més dels partits del Campionat, hi han tingut lloc proves adaptades com el joc amb raqueta, cops de precisió i llançament de precisió pel primer, i llançament des de zones, velocitat de passada i conducció per al segon. Per altra banda, cal destacar el gran desenvolupament que el bàsquet femení està assolint dins la Federació Acell.

Blanes manté des de fa anys una forta implicació de la ciutat amb el moviment Special Olympics Catalunya i amb la Federació Acell. Dins d’aquestes línies de treball local, els darrers dies el Club Tennis Blanes i la Fundació Privada “El Vilar” d’Aspronis van anunciar la signatura d’un conveni per als pròxims tres anys perquè les persones amb discapacitat intel·lectual puguin practicar aquest esport. A més, el Club de Vela Blanes i el Club Esportiu El Vilar van renovar el seu conveni perquè els esportistes de Special Olympics Catalunya puguin dur a terme activitats de vela.

La celebració dels Campionat de Catalunya refermen la relació entre el moviment internacional i la localitat catalana per fer de l’esport una eina d’integració social.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *