Mireia Belmonte amb els 400 nedadors de Special Olympics Catalunya

Sabadell torna a gaudir de la festa de l’aigua amb el XXXII Campionat de Catalunya de Natació.

La quàdruple campiona del món de natació en piscina curta, Mireia Belmonte, va mostrar el seu suport i reconeixement als gairebé 400 nedadors que van participar aquest dissabte al Campionat de Catalunya de Natació, a Sabadell. Belmonte va ser a les instal·lacions del seu club, el CN Sabadell, amb les companyes Judith Ignacio -campiona del món a la categoria júnior- i Claudia Dasca -tercera al campionat del Món júnior. Totes tres van reconèixer l’esforç del esportistes de Special Olympics i els van animar durant les diferents proves. Els participants, arribats d’arreu Catalunya i Andorra, pertanyen a 37 entitats de la Federació ACELL.

Les grades de les instal·lacions de Can Llong es van omplir amb centenars familiars, amics i sabadellencs que van gaudir d’una veritable  festa de l’aigua en aquest 32è Campionat de Catalunya Special Olympics. També van voler ser-hi presents un seguit d’autoritats i representants del món de l’esport i l’àrea social catalana, com Maria Ramoneda, regidora de Gent Gran de l’Ajuntament de Sabadell; Josep Oliva, diputat Delegat d’Igualtat, Ciutadania i Benestar Social de la Diputació de Barcelona i Santi Siquier, representant territorial de l’Esport de Barcelona i de la Generalitat de Catalunya. Per una altra banda, també hi van ser Miquel Torres, president del CN Sabadell; Francesc Martínez de Foix, president de la Federació ACELL; Jordi Durà, secretari de la Junta Directiva de Special Olympics Catalunya junt amb diversos membres de la Junta Directiva d’ACELL i d’altres càrrec de les dues entitats, del club, de la Generalitat i de diferents entitats dels sector.

Els nedadors es van distribuir en les següents categories: mínims (8 a 11 anys), infantils (12 a 15 anys), juvenils (16 a 21 anys),  absolutes (22 a 29 anys), sèniors (a partir de 30 anys), totes separades en femenines i masculines.

Les proves del programa esportiu van les següents:

crol (25, 50 i 100 metres), braça (25, 50 i 100 metres), esquena (25 i 50 metres), papallona (25 i 50 metres), relleus (4×25 metres estils) i relleus (4×25 metres lliures). Les proves adaptades van ser: flotació (25 metres) i lliures (25 metres).

El campionat va comptar amb el suport de la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, amb la col·laboració del Club Natació Sabadell juntament amb la seva Fundació i el club natació Avant-Cipo, amb l’Obra Social de La Caixa i l’ajuntament de Sabadell.

Compartir:

Més publicacions

Xarxes