El Palau Blaugrana esdevé una festa amb els lliurament dels III Premis Nacionals Special Olympics Catalunya i la presència dels nous padrins Laszlo Nagy i Javi Rodríguez  • Al voltant de 2.500 persones caminen a Barcelona amb el lema “Tots junts som imparables”
  • L’encesa del peveter a càrrec d’Antonio Rebollo, l’arquer de Barcelona ’92, ha estat el moment més emotiu del dia.
  • El Conseller de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya, Josep Lluís Cleríes, ha destacat el seu compromís vers el nostre col·lectiu.

Gairebé 2.500 persones s’han afegit aquest diumenge a la Marxa Special Olympics, superant així les expectatives dels organitzadors. L’acte -convocat per Special Olympics, la Federació ACELL, Dincat i Cocarmi, que enguany compleix 14 anys- es celebra cada any per commemorar el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat i és una de les caminades més populars de la ciutat. El recorregut ha acabat al Palau Blaugrana, on ha tingut lloc l’acte festiu.

Els jugadors del FC Barcelona, Javi Rodríguez, capità de Futbol Sala, i Laszlo Nagy, capità d’Handbol, s’han presentat com els nous padrins d’aquests esports Special Olympics Catalunya. Tots dos han destacat la importància d’aquest paper i el seu compromís vers els nostres esportistes.

En aquest acte s’han lliurant també els III Premis Nacionals Special Olympics Catalunya al Valor Esportiu, al Compromís Solidari, a la Responsabilitat Social i el Premi d’Honor, que han estat els següents:

  • Premi d’honor: Josep Lluís Vilaseca, com a Secretari General de l’Esport va impulsar i recolzar el reconeixement de Special Olympics i de la Federació ACELL com a actors principals en l’àmbit esportiu.
  • Premi al valor esportiu Individual: Jordi Mestres. Jugador de bàsquet, natació, participant a totes les curses populars d’atletisme, hoquei interior, triatló…
  • Premi al valor esportiu Col·lectiu: TEB Hoquei. Dirigits pel seu entrenador Josep Lluís Valera, aquesta temporada 2010/11 han aconseguit la Lliga Catalana d’Hoquei i han estat tercers en el Campionat de Catalunya.
  • Premi al compromís solidari: Club Bàsquet Martorell Solvin. Club esportiu sense ànim de lucre dedicat des de fa 38 anys a la promoció i formació de joves esportistes. Han creat una secció d’esportistes amb discapacitat intel·lectual: l’equip Arc de Sant Martí.
  • Premi a la responsabilitat social: Bassat-Ogilvy: agència publicitària col·laboradora des de els Jocs Special Olympics de Barcelona i Vilanova l’any 92. Han fet totes les campanyes de comunicació i publicitat dels Jocs i han recolzat la nostra entitat d’una manera incansable. Han donat nom a molts dels nostres lemes: “Tots som campions”, “Tots junts som imparables”…

El moment més emotiu del matí ha estat el record-homenatge als Jocs Special Olympics de Barcelona i Vilanova’92. Un vídeo sobre aquella trobada, a la qual han seguit vuit esdeveniments esportius internacionals i que el 2012 farà 20 anys, donava inici al moment més esperat: reviure la mítica escena dels Jocs. Aquesta vegada, Marian Aguilera, que el 92 va recollir el Foc Olímpic provinent de Grècia a la platja d’Empúries, l’ha lliurat avui al reconegut arquer Antonio Rebollo, que ha tornat a encertar i la seva fletxa de foc fred ha encès el peveter dels Jocs Special Olympics.

Entre les personalitats assistents, Josep Lluís Cleries, Conseller de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya, que ha destacat com “estem fent aquest el camí junts, i creiem amb la ligultat d’oportunitats, creiem la capacitat de les persones”. També han estat presents: Neus Lloveras, Alcaldessa de Vilanova i La Geltrú; Mohammed Chaib, Patró de la Fundació del FC Barcelona; Irma Rognoni, Regidora de Família, infància, usos dels temps i discapacitats de l’Ajuntament de Barcelona; Josep Oliva i Santiveri, Diputat Delegat d’Igualtat, Ciutadania i Benestar de l’Àrea d’atenció a les persones; i Oriol Marcè, Subdirector d’Activitats esportives, en representació de la Secretaria General de l’esport de la Generalitat de Catalunya.

Per part dels organitzadors han estat Josep Ramon Pijoan, President de Special Olympics Catalunya; Francesc Martínez De Foix, President de la Federació ACELL i President del Jurat dels Premis; Rosa Cadenas, Presidenta de dincat i membre del Jurat dels Premis; i Francesc Pérez, President del Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat, Cocarmi.

Entre les entitats que donen suport a tots aquests esdeveniments hi són l’Obra Social de la Caixa, Master Sports, Generalitat de Catalunya, Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de la ciutat.

El matí, que ha començat amb el ritme d’Els Catarres i el seu èxit “Jenifer”, ha tingut la seva vessant esportiva amb un mini partit de futbol sala entre dos equips combinats de jugadors del FCBarcelona i Special Olympics Catalunya-ACELL, i una exhibició de Football Freestyle. L’acte ha finalitzat com la gran festa que és al so d’”Amics per sempre” de Los Manolos, i altres cançons del grup.

Fotografíes a Flickr

Compartir:

Més publicacions

Xarxes