Uns 250 atletes d’ACELL-Special Olympics inauguren la nova Pista d’Atletisme Municipal de Sant Cugat amb el XXIII Campionat de Catalunya d’atletisme

  • Els atletes de la Federació ACELL pertanyen a 23 entitats d’arreu Catalunya. Com a convidada, ha participat una delegació de Special Olympics Andorra.
  • Entre les autoritats presents hi han estat l’alcaldessa i vicepresidenta 4a de l’àrea de l’atenció a les persones de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, el regidor d’Esports, Xavier Tizón, el vicepresident d’ACELL i directiu de Special Olympics Catalunya, Joan Lluís Monteys, alguns directius del CAR Sant Cugat, membres de la junta directiva de la Federació ACELL així com el seu gerent, Àlex Angosto, i la Responsable de Projectes de Special Olympics Catalunya, Montse Vilà.

Els atletes de ACELL-Special Olympics han tingut l’ocasió d’inaugurar de manera oficial les novíssimes instal·lacions d’atletisme de la ciutat de Sant Cugat, que ha tornat a mostrar el seu caràcter solidari i acollidor al escollir aquest esdeveniment per a la seva posada de llarg. Mercè Conesa, com amfitriona de la jornada esportiva, ha volgut destacar la implicació de l’ajuntament amb l’esport per a persones amb discapacitat intel·lectual i ha recordat com l’equip de futbol local ha obert una secció d’esport adaptat. Joan Lluís Monteys, vicepresident d’Acell, ha agraït la possibilitat de mostrar l’esforç del esportistes de Special Olympics en un marc com el d’avui, i ha recordat que les línies de treball de l’ajuntament en matèria d’esport com eina d’integració, són les mateixes que des d’ACELL i Special Olympics es treballen des de fa anys.

El campionat de Catalunya d’Atletisme, que enguany ha celebrat la seva XXIIIena edició, obre el calendari esportiu de les activitats conjuntes de la Federació Catalana d’Esports per a Disminuïts Psíquics (ACELL) i de Special Olympics Catalunya. Han estat al voltant de 250 esportistes, de 23 entitats d’arreu Catalunya, recolzats pels seus tècnics, monitors i familiars. A més d’un nombrós grup de voluntaris locals als que s’ha afegit un grup de voluntaris de l’empresa Mattel. A la festa s’ha sumat un grup de música i Nuc, la mascota de Special Olympics Catalunya, un drac estimat per tots els esportistes.

Les modalitats de participació han estat velocitat (60, 80, i 100 metres); mig fons (200, 300 i 400 metres); fons (800, 1.500, 3.000 i 5.000 metres); relleus (4×60; 4×80 i 4×100 metres); salt de llargada, salt d’alçada; llançament de pes (de 1 a 4 quilos); pentatló. També hi ha hagut un grup de proves adaptades i dividides en les següents categories: marxa assistida (10 i 25m.); caminar (25 i 50m.); cursa (25m.); cursa assistits verbalment (60m.); relleu (4x25m.); cadira de rodes (50m.); salt de llargada sense cursa i llançament de softball.

Els esportistes de Special Olympics participen a aquestes activitats esportives com una via de desenvolupament personal i d’integració social, per millorar la seva qualitat de vida i amb l’objectiu final de la superació personal, més enllà de la recompensa d’una medalla. Com reflexa un dels lemes del moviment internacional: “Tots som campions!”, tots els esportistes han rebut medalla de classificació o de participació.

Imatges: http://www.flickr.com/photos/_socat/sets/72157627958459076/

Aquí teniu més imatges del Xavier Parpal.

Compartir:

Més publicacions

Xarxes