I Copa Generalitat de Petanca Acell-Special Olympics

Palau-Solità i Plegamans va acollir, el 8 de maig, la I Copa Generalitat de Petanca Acell-Special Olympics on van participar més de 200 esportistes amb discapacitat intel·lectual.

L’esdeveniment esportiu, que va tenir lloc a les pistes de Cal Falguera, és va convertit en una fita destacada dins la Petanca, ja que suposa la consolidació d’aquest esport i li dona més visibilitat a nivell nacional. Aquesta primera Copa ha estat organitzada per la regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, ACELL (Federació Catalana d’Esports per a Disminuïts Psíquics), el Club Petanca Palau de Plegamans i Adispap, amb la col·laboració de Special Olympics Catalunya i el suport de la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya i Caixa Penedès. Amb aquesta iniciativa, com a la resta de competicions Acell-Special Olympics, es va anar més enllà de promoure l’esport entre les persones amb discapacitat intel·lectual, i es va fomentar la vessant formativa, ja que va permetre compartir experiències, iniciatives i coneixements per continuar creant valor afegit a l’esport adaptat. D’altra banda, també es va donar a conèixer a la societat la realitat de les persones amb discapacitat intel·lectual, amb l’objectiu de potenciar la seva inclusió.

A Palau-solità i Pegamans es van donar cita 28 equips procedents de tota Catalunya, a més d’una delegació de Special Olympics Andorra, que va ser convidada. Els més de 200 participants van disputar les diferents partides al llarg de tota la jornada.

Entre les personalitats que van ser presents per donar suport a la iniciativa van ser-hi Joan Lluís Monteys, vicepresident d’ACELL (Federació Catalana d’Esports per a Disminuïts Psíquics); Teresa Padrós, Diputada Adjunta de l’Àrea de Benestar Social de la Diputació de Barcelona; Mercè Pla, Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans; Felip Puig, Conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya; Albert Font, regidor d’Esports de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans; i Rosa Cadenas, membre de la Junta Directiva d’ACELL, a més d’altres representants d’entitats i institucions locals i catalanes que van acudir a les pistes esportives de Can Falguera per afegir-se, amb el seu suport, a aquest esdeveniment.

Els equips participants

SO Andorra (Principat d’Andorra)

Adispap (Palau-solità i Plegamans)

Acudam (Mollerussa)

Ass. Prod. de les Garrigues Apromi (Juneda)

CE Aspros (Lleida)

CE Garbí (el Vendrell)

Pere Mata Bellissens (Reus)

Taller Estela (Tarragona)

T. Baix Camp (Tarragona)

CE l’Àngel Apasa (Amposta)

CE el Vilar (Blanes)

Fund. Privada Adis (Puigcerdà)

Assoc. Esport. Catalonia (Ripollet)

Arc Sant Martí (Martorell)

CO Jaume Isern-Fundació Maresme (Mataró)

CE Canigó (Barcelona)

AE BCN (Barcelona)

Club Esport Pingüí (Terrassa)

CE Car (Vic)

GSIS-Barcanova (Barcelona)

T. Cordada (Barcelona)

Taller Escola Barna-TEB (Barcelona)

Taller Sant Camil (Barcelona)

CE Endavant-Finestrelles (Esplugues de Llobregat)

Escola Rosella (Castellví de Rosanes)

CE Alfa Tegar (Vilanova i la Geltrú)

Club Esportiu Cares (Barcelona)

CE Sique (Barcelona)

Compartir:

Més publicacions

Xarxes