La Final Four també és Special Olympics

La Eurolliga acull el torneig paral·lel per a esportistes amb discapacitat intel·lectual

Quatre equips de Special Olympics han participat en el Torneig paral·lel de la Final Four que ha organitzat l’Eurolliga de Bàsquet. Jugadors de Grècia, Itàlia, Turquia i Espanya (una selecció de Catalunya), han jugat a les pistes anexes del Palau Sant Jordi, de Barcelona.

El seleccionador nacional, Sergio Escariolo i l’ex jugador d’elit Tomàs Jofresa –vinculat amb Special Olympics Catalunya des del 1992–, han destacat l’esforç dels esportistes i el seu intent per superar totes les dificultats, i com l’esport és el lloc idoni per assolir-ho. Enric Blesa, Director General de Special Olympics Espanya va destacar la visibilitat que un esdeveniment d’aquest tipus dona a aquest moviment internacional. A la cerimònia de lliurament de premis ha volgut afegir-se també el Director General de la Eurolliga, Jordi Bertomeu.

Tot aquest cap de setmana, durant els partits oficials de la Final Four es realitzen diferents accions de suport i visibilitat del moviment Special Olympics.

El divendres es va fer una petita presentació del moviment Special Olympics per part de l’equip directiu d’Espanya i la lectura d’un text a càrrec d’un esportista de l’equip italià, a més d’unes cistelles d’exhibició per part d’uns jugadors.
El diumenge, durant el partit pel tercer lloc, els jugadors Special Olympics de Turquia i Espanya (Catalunya) participaran a actes de promoció:
·  Abans del partit es farà una presentació amb una pancarta i un missatge llegit per un jugador.
· Durant la segona meitat del partit, entre el 3er i 4rt quart, representants de Special Olympics Espanya faran un agraïment públic per aquest suport de la Final Four als esportistes amb discapacitat intel·lectual.

L’equip que ha representat Special Olympics Espanya ha estat format pels esportistes de Special Olympics Catalunya-Acell: Abel Mérida, de la entitat ACIDH; Roger Pérez, de Lexia; Esteve Rubio, Samuel Redo i Pep Rovira, de Màgics; Sergio  Sánchez, de E.E.; i Edwin Camilo, de Gavà.

A la classificació, Turquia ha quedat en primer lloc, Espanya en segon, Itàlia en tercer i Grècia quart lloc.

Compartir:

Més publicacions

Xarxes