Arrenca el Meeting Internacional Special Olympics • Reus 2011

Reus, capital de l’esport

Reus serà, aquest cap de setmana, la capital de l’esport per a persones amb discapacitat intel·lectual. Del 29 d’abril al 1 de maig tindrà lloc el Meeting Internacional Special Olympics · Reus 2011, un esdeveniment que acollirà a la ciutat al voltant de 500 esportistes procedents de 34 entitats catalanes (6 del Reus i del Camp de Tarragona), d’Aragó, Múrcia, Andorra i Itàlia. Amb Tècnics i resta de membres de la família olímpica, es preveuen uns 750 participants, aproximadament.

El Meeting començarà amb un acte inaugural, obert a tothom, divendres a la tarda (20h.) al pavelló olímpic de la ciutat, i continuarà tot el cap de setmana amb campionats i proves esportives de Bàsquet, Bàdminton, programes de salut i la presència de diferents entitats a l’espai de Village on també es desenvoluparan activitats de lleure i oci.

La ciutat amfitriona està ja preparada per tornar a viure moments d’especial intensitat, ja que el 1996 es van celebrar aquí els Jocs Special Olympics · Reus’96. Enguany, en motiu del 15è aniversari d’aquest esdeveniment, el Meeting és organitzat per l’Ajuntament de Reus, juntament amb la Federació Acell, amb la col·laboració de Special Olympics Catalunya, Special Olympics España i Dincat (discapacitat intel·lectual Catalunya).

Aquest esdeveniment compta amb un padrí d’excepció, el capità del Regal Barça i Padrí de la secció de bàsquet de Special Olympics Catalunya, Roger Grimau, que ha encoratjat a tothom a participar i fer costat als veritables protagonistes d’aquest cap de setmana: els esportistes.

El primer pas en aquest sentit de participació ja l’ha dona’t la ciutat amb el moviment de Voluntaris. En total seran 85 persones que, amb el seu esforç i la seva generositat faran possible que aquest esdeveniment esportiu internacional.

Dins el Meeting  es desenvoluparan les següents activitats:

Acte Inaugural amb moments d’especial intensitat emotiva com l’homenatge al 15è aniversari dels Jocs Special Olympics Reus‟96, l’espectacle d’esmatxades acrobàtiques i la intervenció de Mònica Green acompanya per la mascota de Special Olympics Catalunya, un tendre drac anomenat Nuc.

Campionat de Catalunya de Bàsquet amb Delegacions Espanyoles i Europees convidades.

Campionat de Catalunya de Bàdminton amb Delegacions Espanyoles i Europees convidades.

Programa de Salut (Funfitness i Healthy Hearing) per tots els esportistes que participen al Meeting gràcies a la col·laboració de Special Olympics España.

Village obert a tots els participants i ciutadania, amb espectacles musicals i de lleure per a tothom.

Exposició fotogràfica “Mirades Necessàries”. Un recull d‟imatges esportives amb un clar objectiu sensibilitzador i normalitzador.

Cloenda

A instàncies de Reus Esport i Lleure, Reus Transport habilita un  servei extraordinari per enllaçar les instal·lacions esportives on es desenvolupa la competició, i que uneirà el Pavelló Olímpic i els  poliesportius lleugers Ciutat de Reus i Alberich i Casas. La primera sortida és a les 9:20 i hi haurà expedicions durant tot el dissabte, 29 d’abril, i el matí de diumenge, 30 d’abril. El servei és gratuït i obert a tots els participants.”


Sens dubte, Reus tornarà a viure, aquest cap de setmana, uns dies inoblidables.

Compartir:

Més publicacions

Xarxes