Del 29 d’abril l’1 de maig: Meeting Internacional Special Olympics • Reus 2011

“És un orgull per a la ciutat de Reus organitzar aquest Meeting”

Barcelona, 22 de març.- “És una satisfacció i un orgull per a la ciutat de Reus acollir aquest Meeting Internacional Special Olympics”, va declarar Joan Anton Verge, Regidor d’Esport i Lleure de l’Ajuntament de Reus, aquest matí, a la presentació de l’esdeveniment esportiu. “El record dels Jocs Special Olympics que varem celebrar el 96 encara és present entre nosaltres i ara tenim l’oportunitat de viure, una altra vegada, la màgia de l’esport Special Olympic”, va assegurar.

Reus serà la ciutat amfitriona del Meeting Internacional Special Olympics Reus 2011. Un esdeveniment esportiu organitzat per la Federació Acell i l’Ajuntament de Reus, amb el suport de Special Olmpics i Dincat, que tindrà lloc els propers 29 i 30 d’abril i 1 de maig.

Per la seva part, Alex Angosto, Gerent de la Federació  Acell, va destacar la importància de tornar a Reus “quinze anys desprès d’uns Jocs emblemàtics que son en el record de tots”.

També van ser-hi presents Sergi Grimau, col·laborador d’ Acell i de Special Olympics, que va fe constar la importància de la inclusió al món de l’esport, en especial als grans clubs; Enric Blesa, Director Nacional Special Olympics España que va explicar la importància del programa de Salut que es desenvoluparà en paral·lel a les proves esportives. La cloenda va estar a càrrec de Misericordia Dosaiguas, Regidora Cap d’Àrea d’Educació i Formació de Reus, que va afirmar com “Reus serà una ciutat molt més rica gràcies a aquest Meeting, i ens queda agrair la seva presència a tots aquests esportistes que ens faran brillar els ulls, com ja ho van fer als Jocs del 96”.

Roger Grimau, padrí de la secció de bàsquet de Special Olympics Catalunya, no va poder ser-hi present però s’ha adreçat als assistents mitjançant unes paraules enregistrades en vídeo.

Per part de la organització van ser-hi també presents Joan Lluis Monteys, Vicepresident de la Federació Acell; Manel Algeciras, Director Esportiu de la Federació Acell;  José Miguel Esteller, Responsable de la secció de Bàsquet de la Federació Acell; Montse Vilà, Directora de Projectes de Special Olympics Catalunya; Yolanda Pérez, Responsable dels Programes de Salut de Special Olympics España i Luci Villagrassa, Responsable de la Sectorial de Lleure i esport de la Federació Dincat, coordinadors de la part de Jornades Tècniques que es desenvoluparan al Meeting.

L’any 1996 es van van celebrar a Reus els Jocs Special Olympics. Enguany, amb motiu del 15è aniversari d’aquest esdeveniment, l’Ajuntament de Reus, la Federació Acell i Special Olympics volen aplegar esforços per a celebrar un Meeting Internacional on es celebran Campionats de Basquet i Bàdminton, per a retre homenatge a aquell esdeveniment i que li doni un valor afegit amb la incorporació d’altres signes distintius del Moviment Special Olympics i de la ciutat de Reus.

Al Meeting Special Olympics Reus 2011 es preveu una participació de 500 esportistes (430 bàsquet i 70 bàdminton) arribats de tota Catalunya, de la resta d’Espanya i de diferents països, (pendents de confirmació). En total amb entrenadors, monitors i tècnics, persones d’organització i voluntaris es preveuen 740 participants, aproximadament.

Dins el programa es desenvoluparan els Campionats de Catalunya de Bàsquet i Bàdminton, unes Jornades Tècniques sobre l’Esport i la Discapacitat Intel·lectual, un Programa de Salut gratuit per tots els esportistes que participen al Meeting, un espai de Village obert a tots els participants i ciutadania, amb espectacles i lleure per a tothom i l’Exposició fotogràfica “Mirades Necessàries”, un recull d’imatges esportives ampliades amb imatges de REUS’96, amb un clar objectiu sensibilitzador i normalitzador.

Fotos de la presentació a Reus

Descarrega’t el dossier de presentació del Meeting

Compartir:

Més publicacions

Xarxes