Special Olympics Catalunya al I Gran Prix Special-Meeting Internazionale Special Olympics Italia de Futbol Sala Unificat

Els dies 17,18 i 19 de desembre es va dur a terme a l’illa de Sardenya el I Meeting Internazionale Special Olympics Itàlia de futbol sala unificat. Aquest cop, el C.E Ziga-Zaga de Valls, va ser l’encarregat de representar els colors de Catalunya.

Una expedició de 19 persones entre jugadors, partners, acompanyants i amb Montse Vilà com a delegada de Special Olympics Catalunya es van desplaçar fins a Carbònia. Allà van gaudir dels dies de competició i de germanor amb els equips participants que van ser: Special Olymics Mònaco, Special Olympics Bèlgica, Cagliari A, Cagliari B, Sassari i Special Olympics Catalunya.

A l’arribar a l’aeroport els jugadors italians van rebre a totes les delegacions amb una gran pancarta i després hi va haver una roda de premsa amb totes les autoritats i patrocinadors. En acabar es van dirigir a la Mina de Carbó de Carbònia on es va inaugurar el Campionat… dins de les galeries de la mina! El dissabte al matí va començar la competició esportiva.

Catalunya es va enfrontar primerament contra Bèlgica en un partit molt igualat que va acabar 3 a 1 a favor dels de casa. El segon partit va ser contra el Cagliari B que va ser més fàcil que el primer arribant a un final 5 a 0. A la tarda varem anar a Cagliari on es varem gaudir del partit de la sèrie A de Calcio a 5 que disputava l’equip de la ciutat. Al final es va jugar un partit d’exhibició entre Catalunya i Bèlgica. Els jugadors es van poder fer una fotografia amb en Rafa Muñoz (futbolista internacional espanyol) que milita a les files del Cagliari. Desprès varem anar a sopar una bona pizza i a fer una mica de ball on els nostres jugadors i monitors van ser l’ànima de la festa.

Diumenge es van jugar les finals; en la primera semifinal Catalunya va perdre per 1 a 0 contra el Cagliari A en un partit estrany on Itàlia es va dedicar a defendre i va poder marcar en una jugada d’estratègia al llançament d’un córner. En el partit del 3r i 4t lloc, Catalunya es va adjudicar la victòria per 4 a 3 contra Bèlgica. Per la tarda varem tornar a Cagliari on es va fer la cerimònia de clausura, en la que Catalunya va obtenir alguns reconeixements. Jamal Hamich va ser nombrat el millor jugador del torneig, Raül Godoy (el tècnic) va ser nombrat millor ballador i Montse Vilà va ser nombrada la millor delegada.

El dilluns, tota l’expedició va tornar cap a casa amb l’honor de representar a Catalunya i amb una gran experiència sota el braç. Ha estat una oportunitat de jugar internacionalment, que serveix per poder compartir amb gent d’altres països i conèixer la gent que arreu lluita pel mateix que Special Olympics Catalunya: la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual i la igualtat en el món de l’esport. Des del C.E Ziga-Zaga volem agrair a la Federació ACELL i a Special Olympics Catalunya, en especial a la Montse Vilà i al Manel Celeiro l’oportunitat que ens han brindat. Pels esportistes ha estat molt gratificant.

Raül Godoy
Tècnic C.E. Ziga-Zaga

Compartir:

Més publicacions

Xarxes