XX Campionat Territorial de Bàsquet

El 18 de desembre, el Pavelló Firal de Balaguer (antiga INPACSA) va ser l’escenari  del XX Campionat Territorial de Bàsquet de la present temporada 2010-2011. Aquest va estar organitzat per la delegació –ACELL-SPECIAL OLYMPICS CATALUNYA R.T. Lleida, amb el suport de l’Ajuntament de Balaguer, el Consell Comarcal de la Noguera, el Consell Català de l´esport, la Diputació de Lleida, el taller l’Estel de Balaguer, la Federació Catalana de Bàsquet R.T. Lleida i  la Caixa.

Van participar un total de 199  persones amb discapacitat intel·lectual de tota la província de Lleida: Sant Joan de Déu d’Almacelles, L’Estel de Balaguer, Aspros amb diferents centres de Lleida i Sidamon, Acudam de Mollerussa, Escoles Especials Llars de Sant Josep de Lleida, Alba de Tàrrega i com convidat internacional, Special Olympics Andorra. Tots els esportistes van participar en diferents categories en funció de les seves capacitats.

Les categories de joc van ser les següents:

COMPETICIÓ BASQUET AMB REGLAMENT FIBA:

Es va  jugar en tres categories:

–       Nivell 2: van participar sis equips. L’Acudam va guanyar aquesta categoria, quedant segon les Escoles Especials de la Llar de Sant Josep i tercer l’equip d’Alba de Tàrrega.

–       Nivell 3A: amb un total de 5 equips. El guanyador va ser l’equip de L’Estel de Balaguer, segon un dels equips de Sant Joan de Déu i tercer, Acudam de Mollerussa.

–       Nivell 3B: amb tres equips participants. Els blaus de Sant Joan de Déu van quedar primers; segons van ser els blancs de L’Estel i tercers els grocs de Sant Joan de Déu.

PROVES INDIVIDUALS I ADAPTADES

Dividit també en tres categories: proves individuals, proves adaptades de Nivell IV i proves adaptades de Nivell V. Tots els esportistes van demostrar les seves habilitats jugant bàsquet i tots van tenir la seva medalla que feia campions a tots els participants.

(Resultats i classificació a arxiu adjunt).

Durant tot el matí els esportistes van gaudir jugant a bàsquet i demostrant les seves capacitats. El campionat va comptar amb molts espectadors que venien a veure el partit i diferents familiars i acompanyant dels esportistes, i amb el suport de les institucions, així com el suport i apadrinament d’aquest campionat per part de l’ex jugador professional de bàsquet Sergi Grimau.

Gràcies a les meravelloses instal·lacions que la ciutat de Balaguer té a INPACSA, al suport dels voluntaris de la Federació ACELL i del Club Bàsquet Balaguer i a la actuació dels arbitres de la Federació Catalana de Bàsquet es va aconseguir un campionat d’un gran nivell tant de participació com de organització.

Després de la competició es va jugar un partit d’exhibició entre una Selecció Catalana que va representar Espanya als Europeus Special Olympics, i que va comptar amb el reforç de l’ex jugador de bàsquet Sergi Grimau, que va ser un més de l’equip i va demostrar que encara està en molt bona forma. L’altre equip va ser una selecció dels equips del C.B. Balaguer. El partit va caure a favor de l’equip Special Olympics amb una diferència de 3 punts.

Després dels partits, es van fer uns parlaments; l’alcalde de Balaguer, el vice-president del Consell Comarcal i el president de l’Estel de Balaguer, van aprofitar l’oportunitat per donar suport a aquest campionat i oferir les seves instal·lacions per més anys, ja que Balaguer és una ciutat referent pel bàsquet per a persones amb discapacitat intel·lectual. La representant del Consell Català a Lleida, Núria Ramon, va aprofitat per elogiar els esportistes a Lleida i per donar ànims per continuar participant en els diferents esports que la federació ofereix. Per últim, el president de la Federació ACELL, va alabar les instal·lacions i el caliu que Balaguer dona a les competicions organitzades per la federació.

Després es va procedir al lliurament de trofeus. Van assistir les següents autoritats:

–       Sr. D. Miquel Aguilà Barril: Alcalde de Balaguer.

–       Sr. D. Salvador Soldevila i Pedrol: Vicepresident Consell Comarcal de la Noguera.

–       Sra. Núria Ramon i Torres:delegada territorial d’Esports de la Generalitat

–       Sr. Carles Profitós i Lapedra: President Taller L’Estel de Balaguer.

–       Sr. Juanjo Tenorio González: Regidor esports Ajuntament de Balaguer.

–       Sr. Francesc Martínez de Foix. President Federació ACELL.

–       Sr. Josep Ramon Pijoan i Roca. President Special Olympics Catalunya.

–       Sr. Alex Angosto. Gerent Federació ACELL.

–       Sra. Rosa Maria Plà: Gerent Taller L’Estel de Balaguer.

–       Representants del C.B. Balaguer.

–       Sr. Pere Pocurull: representant junta directiva Federació ACELL.

–       Xavier Rojas: Representant Junta Federació Catalana de Bàsquet.

Per descarregar els resultats, feu click


Compartir:

Més publicacions

Xarxes