2.000 persones caminen a favor de les persones amb discapacitat intel·lectual i converteixen el Palau Blaugrana en una festa

Pasqual Maragall i l’Associació de Voluntaris de Figueres guardonats amb els II Premis Special Olympics

Al voltant de dues mil persones han participat aquest matí en la XIII Marxa Special Olympics · Dincat en favor de les persones amb discapacitat intel·lectual, que aquestes dues entitats han convocat juntament amb la Federació Acell i la col·laboració de la Fundació de FCBarcelona. El recorregut, que ja és un clàssic a Barcelona, va començar a la Plaça Maria Cristina i va concloure al Palau Blaugrana, on va tenir lloc una gran festa amb el lliurament del II Premis Nacionals Special Olympics.

Pasqual Maragall, Premi d’Honor en aquesta segona convocatòria, va agrair el Premi través el seu fill Guillem Maragall, que va ser l’encarregat de recollir aquest guardó, i que va encoratjar als esportistes per seguir en el món de l’olimpisme. Com ha destacat Josep Pijoan, President de Special Olympics Catalunya, “Maragall va ser escollit com a impulsor dels Jocs Olímpics Barcelona’92 i per treballar perquè, en el mateix marc dels Jocs, es poguessin celebrar els Jocs Special Olympics a Barcelona/Vilanova i la Geltrú, i també com a exemple de lluita i de superació”.

Els Premis també han reconegut el Valor Solidari en la tasca desenvolupada per l’Associació de Voluntaris de Figueres durant el recent Meeting Internacional Special Olympics · Figueres 2010. Des de Figueres s’han desplaçat més d’un centenar de persones per celebrar aquest guardó que ha recollit el seu President, Toni Pèrez.

Per altra banda, s‘ha volgut destacat la Responsabilitat Social de l’Obra Social de La Caixa, pel seu compromís constant. Un Premi que ha recollit Lluís Romeu, Director Coordinador de l’Àrea d’Acció Social de la Fundació La Caixa. Com ha destacat el President de la Federació Acell, Francesc Martínez de Foix, “ens ajuden posant allò que nosaltres no tenim, els diners, i ens ajuden a que puguem fer realitat tota la feina que desenvolupem”.

En l’àmbit esportiu, la tennista Marta Gómez, primera dona en jugar al Trofeu Conde Godó, ha agraït el guardó i ha destacat el suport dels seus companys i del seu entrenador, Sergi Bruguera; i s’ha destacat també el valor del Club Natació Sabadell, per crear una secció d’esport adaptat als mateix club. L’Ernest Aguilar, responsable de l’esport adaptat al Club Natació Sabadell s’ha encarregat de recollir aquest premi.

Juntament amb Pijoan i Martínez de Foix han lliurat avui aquests guardons Pilar Guinovat, Membre de la Junta Directiva del FCB i membre del Jurat del Premis Nacionals Special Olympics i Rosa Cadenas, Membre de la Junta Directiva de Dincat.

A l’acte també han estat presents Sergi González, Secretari i Patró de la Fundació del F.C.Barcelona, amfitrions de l’acte festiu; Josep González-Cambray, Director dels Serveis Territorials del Departament d’Acció Social i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya; Jordi Mumbrú, Representant Territorial de la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya; Montserrat Ballarín, Presidenta Delegada de l’Àrea de Benestar Social de la Diputació de Barcelona. Tots han agraït als esportistes, a les seves famílies i als entrenadors l’esforç realitzat i els han encoratjat a seguir treballant en l’àmbit de l’esport. Com ha destacat Sergi González “volem una integració total, tant als clubs com als equips. Treballem per la normalitat”.

El Capità del Regal FCBarcelona, Roger Grimau, padrí d’aquesta Marxa i de la secció de bàsquet Special Olympics, ha donat pas a una exhibició de joc conjunt entre Bàsquet Special Olympics i l’equip FC Barcelona B. L‘actuació d’Elena Gadel acompanyada de la mascota de Special Olympics “Nuc” i els Barça Toons, i actuació musical del grup de Figueres Banana Beach  ha posat punt final a aquesta jornada de caire lúdic on s’han reivindicat els drets de les persones amb discapacitat intel·lectual.

Compartir:

Més publicacions

Xarxes