Marxa Special Olympics · Dincat: Tretze anys caminant per les persones amb discapacitat intel·lectual

Pasqual Maragall, Premi d’Honor Special Olympics 2010

.

L’ex President de la Generalitat, Pasqual Maragall, rebrà aquest diumenge el premi d’Honor Special Olympics. “Amb aquest guardó volem agrair el suport que ens va donar durant la celebració dels Jocs Olímpics del 92, quan era alcalde de Barcelona”, va destacar Josep Pijoan, president de Special Olympics, durant l’acte de presentació de la XIII Marxa Special Olympics · Dincat (Discapacitat Intel·lectual Catalunya), que les dues entitats convoquen, amb la Federació ACELL, per aquest diumenge, amb motiu de la celebració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat.

Els Premis Nacional Special Olympics també reconeixeran la tasca desenvolupada per l’Associació de Voluntaris de Figueres, durant el recentment celebrat Meeting Internacional Special Olympics · Figueres 2010; el compromís constant per part de l’Obra Social de La Caixa; i l’esforç de la tennista Marta Gómez i del Club Natació Sabadell.

La Marxa, una caminada popular que ja és dins les deu principals marxes populars de Barcelona, espera reunir entre 1.500 i 2.000 persones aquest diumenge. La cita és a les 10.30 h a la Plaça Maria Cristina i farà un recorregut fins el Palau Blaugrana on tindrà lloc l’acte festiu.

A la presentació van ser-hi presents Sergi González, Secretari de la Fundació FC Barcelona, entitat que dona suport a la jornada; Francesc Martínez de Foix, President de la Federació ACELL; Josep Pijoan, President de Special Olympics Catalunya i Roger Grimau, capità del Regal FCBarcelona, que va ser anomenat padrí de la secció de bàsquet de la Federació ACELL.

González va manifestar com “des de la Fundació creiem en una integració total de les persones amb discapacitat intel·lectual, de la mateixa manera que aquesta situació ja és un fet a les empreses, l’hem de fer possible a l’esport”. El Secretari de la Fundació va assegurar que “el compromís és treballar per la protecció de la infància i dels valors a través de l’esport. Estem al costat d’entitats que tenen una activitat de treball forta, com Special Olympics”.

Martínez de Foix va animar a la participació aquest diumenge “en una Marxa que té un doble significat, d’una banda, volem celebrar els èxits del darrer any, i de l’altra volem recordar tot el que encara ens manca per assolir i que necessitem”. També va agrair a Grimau la seva implicació amb l’esport Special Olympics. “Per a mi és un honor i hem fa molt feliç ser el padrí de la secció de bàsquet”, va contestar el capità del regal FC Barcelona i es va adreçar a la delegació d’esportistes Special Olympics · Acell per assegurar-les que “vosaltres feu gran l’esport, sou un exemple per tots”.

.

Marxa Special Olympics · Dincat

Diumenge 21 de novembre

Hora: 10.30h

Recorregut: Plaça Maria Cristina fins el Palau Blaugrana

Acte festiu: Palau Blaugrana

Compartir:

Més publicacions

Xarxes