Pasqual Maragall, Marta Gómez, La Caixa, Club Natació Sabadell i Voluntaris de Figueres rebran els II Premis Nacional Special Olympics

Els Premis Nacionals Special Olympics, son uns guardons amb els que la entitat vol significar a persones i col·lectius que al llarg de l’any han destacat pel seu compromís solidari, el valor esportiu i la responsabilitat social. Aquest és el segon any que es lliuren. Estan repartits en quatre categoríes:

– Premi d’Honor Special Olympics

– Premi Special Olympics al Valor Esportiu (Individual i  Col·lectiu)

– Premi Special Olympics al Compromís Solidari

– Premi Special Olympics a la Responsabilitat Social

Un jurat format per diferents personalitats del món de l’esport, la responsabilitat social (empresarial i pública) i directius de Special Olympics han concedit els premis d’enguany.

Premi d’honor

Aquest guardó vol agrair el paper de persones especials per a nosaltres. Valorem el seu recolzament a l’esport per a persones amb discapacitat intel·lectual, especialment en el sentit de dotar-lo del reconeixement social i institucional que es mereix. Es tracta aquí d’aportacions especialment rellevants per a nosaltres, insubstituïbles i de gran vàlua.

  • Pasqual Maragall: com a impulsor dels Jocs Olímpics Barcelona’92. Per treballar perquè en el mateix marc dels Jocs, es pogués celebrar els Jocs Special Olympics a Barcelona/Vilanova i la Geltrú. També com a exemple de lluita i de superació.

Premi al valor esportiu

Aquest premi ens permet reconèixer el paper dels esportistes, ja sigui directament o a través dels clubs, dels que han format part. Volem fer visible la capacitat, l’esforç i la tenacitat dels esportistes, reivindicant el paper que juguen a la societat a través de l’esport.

Individual

  • Marta Gómez. Jugadora de tennis, primera dona en jugar en el marc del Trofeu Conde de Godó de tennis, participant en la exhibició que va fer Special Olympics, l’any 2006. Per ser pionera i un exemple de constància.

Col·lectiu

  • Club Natació Sabadell: Per treballar per la integració dels esportistes amb discapacitat intel·lectual. Per col·laborar en l’organització de diferents campionats de Catalunya de Natació de la Federació ACELL, així com haver impulsat la creació d’una secció d’esportistes amb discapacitat intel·lectual.

Premi al compromís solidari

Aquest premi valora el compromís individual o col·lectiu de persones, que amb el seu temps i dedicació han fet possible els projectes que ens fan tant especials. Projectes com els jocs, les marxes, els congressos, les competicions internacionals i d’altres esdeveniments.

  • Associació de Voluntaris Figueres – Alt Empordà: nascuda en el marc dels Jocs Special olympics 2000, l’Associació de Voluntaris de Figueres va seguir treballant en projectes ciutadans, durant deu anys. Ara, treballant com a voluntaris del Meeting Internacional Special Olympics Figueres 2010, han estat un exemple de compromís amb la feina, d’il·lusió i de participació. Han estat més de tres-centes persones que s’han esforçat perquè el Meeting fos un èxit esportiu i ciutadà.

Premi a la responsabilitat social

Aquest és el premi amb el que volem donar reconeixement a les institucions públiques o privades, que amb la seva aportació, han fet possible el projecte Special Olympics. És un reconeixement per haver entès la necessitat i l’oportunitat del projecte, dotant-lo de la dimensió necessària perquè sigui el més fort possible.

  • La Caixa (Obra Social): La Caixa, a través de la seva obra social, és el principal col·laborador privat del moviment Special Olympics a Catalunya, a través de la seva Obra Social. Ha recolzat el programa de voluntaris de forma incansable, en una aposta que ha permès que els Jocs i grans esdeveniments, siguin un èxit.

Compartir:

Més publicacions

Xarxes