Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona ACELL-Special Olympics de Futbol Sala: “Tenim l’exemple del model anglès per assolir una integració en el món de l’esport”

El CEM Mundet acull aquest esdeveniment per a esportistes amb discapacitat intel·lectual que es celebra del 17 al 19 de setembre

Arrenca el Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona · Acell-Special Olympics Catalunya amb la presencia de dos equips anglesos (dos del Chelsea i un de l’Everton) com a model per la practica de l’esport.

“Cal destacar la presència d’aquest dos equips històrics de la Premier League anglesa que acullen equips de persones amb discapacitat intel·lectual” va afirmar Àlex Angosto, gerent de la Federació Acell. “Són un exemple a seguir en la gestió de l’esport per a persones amb discapacitat intel·lectual” va comentar Raimon Goberna, gerent d’Special Olympics Catalunya a les pistes del pavelló CEM Mundet. “Existeix altra manera d’entendre l’esport on les empreses privades s’impliquen donant el seu suport com es fa als grans equips” va concloure.

Segons Angosto, “cal implantar l’esport per a persones amb discapacitat intel·lectual en els clubs esportius ordinaris. Aixó encara és poc habitual a Catalunya però és un model d’inclusió innovador que creiem que podríem fer extensible a la nostra ciutat, pionera en tants aspectes esportius com socials”.

En aquest moment hi ha clubs com el Bàsquet Gavà, el Barça (hoquei i hoquei gel), el Club Natació Sabadell o el Hoquei Sant Cugat (junior) que ja han obert seccions amb col·laboració de la Federació Acell i Special Olympics Cataluya.

“El camí és llarg” afirma Angosto “tenim suport institucional ja que la societat és cada vegada més conscient que hai ha altra manera d’entendre el món de ‘esport, més enllà dels grans equips i els títols, però necessitem donar un pas més i assolir la implicació de les empreses, com es fa en altres països”.

Everton i Chelsea són un bon exemple d’aquest camí. “Els jugadors porten les samarretes oficials dels equips grans, amb seus patrocinadors inclosos” explica Goberna.

Aquest Trofeu Internacional és el primer que organitzen la Federació Acell i Special Olympics Catalunya, i compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona. Tres dies intensos de Futbol Sala d’alt nivell al Pavelló CEM Mundet, gestionat per la Federació ACELL.
“Cal senyalar que, a més de l’esport, aquesta experiència serveix als nois per conviure amb persones d’altres països i entorns i aprendre uns d’altres”, va comentar Raimon Goberna.

En aquest esdeveniment de caire internacional participaran al voltant de 60 esportistes que es disputaran el Trofeu en la modalitat de Futbol Sala. Els equips participants son delegacions d’Anglaterra (Chelsea i Everton), Castilla y León, Madrid i una selecció de futbolistes de Catalunya.

Aquesta és la primera edició d’aquest Trofeu, que compta amb el suport de l’Institut Barcelona Esports, i és un esdeveniment que permet reforçar els lligams internacionals entre entitats de diferents països en favor de l’esport per a persones amb discapacitat intel·lectual.

La jornada de divendres va començar a una invitació de la Fundació FCBarcelona per visitar el Museu del Barça dins la visita “Barcelona Experience” que van gaudir els jugadors, monitors i els seus acompanyants.

El programa esportiu pel cap de setmana és el següent:

Programa esportiu

• Partits dissabte
10:30 h     CHELSEA FC “B” – S.O. MADRID  (GRUP A)
11:30 h      CHELSEA FC “A” – S.O. CATALUNYA  (GRUP B)

17:00 h        S.O. MADRID – EVERTON     (GRUP A)
18:00 h      S.O. CATALUNYA – S.O. CASTILLA LEÓN (GRUP B)

• Partits diumenge
10:00 h     3er GRUP A       Vs    3er GRUP B
11:00 h    2on GRUP A       Vs    2on GRUP B
12:00 h    1r GRUP A       Vs    1r GRUP B

13:00 h     Cloenda del Trofeu i Lliurament de Trofeus

Lloc: Pavelló CEM Mundet. Passeig de la Vall d’Hebrón, nº 171, accés sud a “Les LLars Mundet”, dins el barri de Montbau / L3 – Mundet. Entrada Lliure

Segueix la informació a twitter: @SOCatalunya

Imatges del trofeu a l’album

Compartir:

Més publicacions

Xarxes