“Amb la crisi és molt important que els ajuntaments, com està fent el de Castellar del Vallès, s’alineïn amb els sectors amb més risc d’exclusió”

El president d’Acell ha volgut destacar el valor del suport rebut, a la celebració del XVI Campionat de Catalunya de Petanca  i del II Campionat de Catalunya de Petanca ACELL-Special Olympics

El President de Acell i Vicepresident d’Special Olympics, Francesc Martínez de Foix,  ha agraït a l’ajuntament de Castellar del Vallès el suport manifestat, sobre tot en un moment com l’actual ja que “les crisis sempre són poc democràtiques, afecten mes als mes febles, als que menys se’n poden defensar. Per això es tan important que poblacions com Castellar, referent en l’atenció a les persones amb discapacitat i, també, molt afectades per la crisi, lluny de dimitir de les seves responsabilitats, s’alinei amb aquests sectors amb mes risc d’exclusió. Ho dic per campionats com aquest, on hem tingut tot l’Ajuntament al nostre costat, però sobretot pel dia a dia, per estar al costat de l’esport, del treball, de l’habitatge i dels drets de la discapacitat”.

Aquestes paraules s’han produït al concloure l’acte de inauguració del XVI Campionat de Catalunya de Petanca  i el II Campionat de Catalunya de Petanca ACELL- Special Olympics que han reunit a més de 400 esportistes a Castellar del Vallés. Els espais de trobada per aquestes competicions han estat la Plaça de la Fàbrica Nova, (Espai Toldrà) i el Pavelló Dani Pedrosa, i les diferents proves han tingut lloc al llarg del dia.

Martínez de Foix ha destacat en especial com “l’esport també es ressent de la crisi. Fa dos anys teníem mes de 4.000 esportistes federats. Ara són uns 3.800 i tenim moltes mes dificultats. Avui celebrem el XVI Campionat Special Olympics de Petanca de Catalunya, que ja és tot un clàssic, però cal destacar, en paral·lel, el handbol adaptat, una incipient modalitat esportiva que neix amb molta força, sota el patrocini de la Fundació Johan Cruyff”.

Al mateix acte, l’alcalde de Castellar, Ignasi Giménez ha volgut destacar “el compromís de la ciutat amb els esportistes de Acell-Special Olympics i les seves famílies. El seu exemple ens serveix d’estímul a tots, en especial en aquesta jornada festiva y esportiva on tots hem de gaudir”. També va assegurar que “sempre ens tindreu al nostre costat per impulsar accions com aquesta”, I va explicar com “Castellar està perfectament preparada per organitzar esdeveniments d’aquesta envergadura, on avui reunim més de 400 esportistes”.

La presencia municipal ha estat també present amb la figura de la Regidora d’Esports, Pepa Martínez, a qui amb acompanyat directius de diferents Centres Especials de Treball, com el director del TEB Castellar, Francesc Ruiz; el director del TEB Vallès, Josep pazos; i el President de l’associació Disminuits Psíquics Castellar (ADIPS).

A la part esportiva, la participació ha estat repartida de la següent manera:

PETANCA
– Tripletes per equips. Total 102
Barcelona, 58; Tarragona, 20; Lleida, 13; Girona, 9; Andorra, 2.

– Proves adaptades: 27 esportistes

– Centres. Total 30
Barcelona, 17; Tarragona, 6; Lleida, 3; Girona, 3; Andorra, 1.

Esportistes. Total, 337
Barcelona, 180; Tarragona, 65; Lleida, 41; Girona, 45; Andorra, 6.

HANDBOL
Per equips. 7 en total repartit en dos grups.

Grupo A
· BELLISSENS (Tarragona).
· E/E HANDBOL ACELL – A
· RAYOS SAN CAMIL

Grupo B
· FAP HANDBOL IGUALADA
· SOLC- A
· E/E HANDBOL ACELL- B
· SOLC – B

Imatges:
http://www.flickr.com/photos/_socat/sets/72157623830201612/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *