Els jocs Special Olympics

És l’esdeveniment esportiu més important per a les persones amb discapacitat intel·lectual i un estímul al treball diari, el premi a les diferents competicions locals i territorials i una excel·lent oportunitat per demostrar a la societat les capacitats i els valors dels atletes amb discapacitat i, per tant, aconseguir complicitats solidàries i de respecte.

A més, són un punt de trobada de milers d’atletes, entrenadors, famílies i societat civil perquè els Jocs són competició però també convivència, activitats socials, lleure i sobretot reconeixement pel paper que les persones amb discapacitat intel·lectual juguen a la nostra societat.

Els Jocs Special Olympics tenen lloc cada quatre anys. A Catalunya, se celebren des de l’any 1988 quan van tenir lloc a Lleida. Des d’aleshores altres ciutats han acollit aquest esdeveniment amb clara vocació internacional: Igualada (1990), Barcelona (1992), Granollers(1994), Reus (1996), Figueres (2000), Badalona (2004), Lloret de Mar (2006), Barcelona- Vilanova i la Geltrú (2012), Barcelona-Calella 2014, La Seu d’Urgell – Andorra la Vella (2018). En aquests últims Jocs, hi van participar 1.500 esportistes catalans, de la resta de l’Estat i de delegacions estrangeres convertint-se en una de les edicions més internacionals.

La darrera cita: La Seu d’Urgell – Andorra la Vella 

Del 4 al 7 d’octubre La Seu d’Urgell i Andorra la Vella van acollir els Jocs Special Olympics, uns jocs que per primera vegada es van celebrar en dos seus de dos països diferents. Aquesta onzena edició va convocar a més de 1.500 esportistes que van participar en 14 disciplines esportives diferents.  A La Seu d’Urgell  es van disputar les competicions de bàsquet, hoquei, petanca, ciclisme, tennis i la exhibició del Programa Young Athletes. A la capital andorrana es van disputar la resta de modalitats: atletisme, bàdminton, futbol sala, gimnàstica, handbol, natació, tennis taula i judo.

Fins a la Seu d’Urgell i Andorra la Vella es van desplaçar atletes catalans, però també es va gaudir d’una nombrosa representació de delegacions vingudes de fora.  Així, esportistes de les Comunitats Autònomes d’Aragó, Castella la Mancha, Castella i Lleó, La Rioja, Madrid, Valencia, Balears i el País Basc i de tretze països (Bèlgica, Mònaco, Dinamarca, Hongria, Suïssa, Àustria, Índia, Alemanya, Itàlia, Marroc, Finlàndia, Portugal, San Marino) van viure quatre dies de competició.

Compartir:

Més publicacions

Xarxes