La Federació Catalana de Bàsquetbol engega la 4a edició del Circuit 3×3 de bàsquet a 7 ciutats i una nova categoria unificada (dins un mateix equip persones amb i sense discapacitat intel·lectual)

La Federació ACELL i Special Olympics Catalunya donaran suport a aquesta nova categoria inclusiva. 

 

La Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) ha presentat la 4a edició del Circuit de bàsquet 3×3, després de dues exitoses edicions i una tercera interrompuda com a conseqüència de la pandèmia del coronavirus. En aquesta edició hi ha la gran novetat de la creació d’una categoria unificada on la Federació ACELL i Special Olympics Catalunya hi seran presents. 

La Sala d’Actes de la Federació Catalana de Basquetbol ha estat l’escenari, en format semipresencial, de la presentació oficial de la 4a edició del Circuit 3×3 FCBQ. L’acte, que s’ha pogut seguir en streaming a través del Canal YouTube de l’FCBQ i ja es pot recuperar clickant aquí, ha comptat amb la presència del President de l’FCBQ, Ferran Aril; juntament amb els responsables del projecte, el directiu de l’àrea de Promoció, Josep Maria Rofes; l’ex jugador internacional i responsable del Circuit 3×3 FCBQ, Jaume Comas, la Presidenta de la Federació ACELL, Marina Gómez i el President de Special Olympics Catalunya, Sergi Grimau. 

CATEGORIA UNIFICADA

Una de les novetats del 4t Circuit 3×3 FCBQ, i possible gràcies a la col·laboració i implicació de la Federació ACELL i d’Special Olympics Catalunya, serà la creació d’una nova categoria, la UNIFICADA. En aquesta, els equips estaran formats per esportistes amb discapacitat intel·lectual i acompanyants; i la composició dels equips serà de 3DI/2Ac ó de 4DI/1Ac. La competició unificada és un excel·lent oportunitat tant per als esportistes amb DI com també per a la societat en general. Des de fa anys des de Special Olympics internacional ja es potencia aquesta competició unificada cap a la total inclusió de les persones amb discapacitat intel·lectual a la societat mitjançant l’esport. 

CALENDARI

Les ciutats on tindrà lloc el Circuit 3×3 aquest 2021 són: Badalona (6 de juny), Sant Feliu de Guíxols (26 de juny), Igualada (3 de juliol), Balaguer (11 de juliol), Torelló (17 de juliol) i Tarragona (24 de juliol) són les seus d’una quarta edició que clourà amb una Gran Final prevista pel 31 de juliol a Barcelona. Pel que fa a les inscripcions, totes s’obriran a la vegada durant la propera setmana.

 EL CIRCUIT 3X3

El Circuit 3×3 FCBQ és un nou projecte, obert a tothom i en fase de creixement continuat, impulsat fa quatre temporades per la Federació Catalana de Basquetbol amb l’objectiu de potenciar, promocionar i consolidar el 3×3 com a modalitat formativa, educativa, lúdica, competitiva i integradora del bàsquet, per a totes les edats. La primera edició, el Circuit va comptar amb 10 ciutats-seu i una Gran Final, reunint un total de 895 equips i amb la participació final de 3580 jugadors i jugadores; mentre que a la segona el circuit va fer parada a 14 ciutats amb 1.100 equips i 4.600 participants. Pel que fa a la 3a edició, es van poder disputar les dues primeres proves de Sitges i Banyoles prèvies a l’aparició del coronavirus que va obligar a cancel·lar tota la resta del circuit. Tot i això, a l’octubre es va poder celebrar la prova de Barcelona tot seguint les corresponents mesures de prevenció i amb la participació de més de 100 esportistes.

La 4a edició del Circuit 3×3 FCBQ comptarà amb el suport i la cobertura informativa especial de Mundo Deportivo, de la retransmissió televisiva d’algunes proves per part de Televisió de Catalunya a través del seu canals d’esports, Esport3; així com també i de cara a la final, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona.

Alguns dels esportistes del 3×3 ja han confirmat la seva presència “Jo hi seré”

 

Imatges de la presentació (FCBQ)

 5 de maig 2021