La Fundación Rafa Nadal i Special Olympics España tornen a promocionar el projecte Más que Tenis que promou la práctica del tennis entre els nois i noies amb discapacitat intel·lectual. 

El programa el formen 23 escoles distribuïdes per 10 CCAA, amb un total de 240 tennistes, entre elles Catalunya. En el nostre territori l’escola esportiva que ja es va unir al projecte a la temporada anterior és Llars de Sant Josep de Lleida. A més, aquest any també s’obrirà una nova escola a Tarragona, amb el Club Solc. Les dues entitats estan federades a la Federació ACELL

Els 10 esportistes lleidatans entrenen cada dimarts al Club Sícoris i, durant 11 sessions i amb uns tècnics especialitzats, milloren les seves habilitats psicomotrius com la destresa o la coordinació. A més a més, un dels punts forts del programa és promoure els hàbits saludables i també reforcen el sentiment de pertinença i la seva integració dins la societat. 

Un altre punt inclusiu que aporta el programa Más que Tenis és que fomenta l’esport unificat, és a dir, que juguen conjuntament persones amb i sense discapacitat intel·lectual. 

L’any 2019 un grup d’esportistes catalans van poder gaudir juntament amb els altres participants dels programes de Special Olympics España d’una trobada única a Manacor a les fantàstiques instal·lacions de la Rafa Nadal Academy. Una experiència esportiva, social i cultural inolvidable. 

Cal remarcar que és essencial que els esportistes amb discapacitat intel·lectual puguin relacionar-se, gaudir amb els seus companys, perquè tot això els aporta una millor qualitat de vida. Programes com el Más que Tenis ajuda a aconseguir els nostres objectius i fomentar l’esport per a les persones amb discapacitat intel·lectual. 

 

8 d’abril 2021