El Programa Young Athletes de Special Olympics segueix endavant durant aquest curs amb les sessions psicomotrius amb el nou material adaptat gràcies al conveni amb la Fundación Leo Messi

Pràcticament un centenar de nens i nenes amb discapacitat intel·lectual de Catalunya segueixen el programa Joves Atletes (Young Athletes) en les seves respectives escoles d’educació especial. Juntament amb la Fundación Leo Messi, Special Olympics Catalunya, ha pogut donar suport al programa internacional de Special Olympics també durant aquest curs especial 2020-2021. 

Recordem que el Young Athletes Program té l’objectiu d’estimular el creixement físic i mental dels nens i nenes amb discapacitat intel·lectual de 2 a 8 anys. Mitjançant jocs i activitats específicament estudiades el professorat de cada escola treballa diferents aspectes essencials per aquests infants. 

Un dels punts forts de la nostra col·laboració és gestionar els recursos de què disposem per tal que les escoles puguin tirar endavant el projecte. I perquè les sessions puguin tenir lloc d’una manera adequada, hem pogut proporcionar una gran quantitat de material esportiu i psicomotriu adaptat les escoles que ens l’han demanat. Cada una d’elles ha fet la petició segons les necessitats pròpies i específiques. Les escoles ens fan arribar imatges d’aquest nou material i com els joves atletes el gaudeixen en cada sessió del Young Athletes. 

Els centres escolars durant aquest curs marcat per la pandèmia de la Covid19, s’han adaptat amb les activitats per tal que els alumnes poguessin seguir amb el programa psicomotriu. Per exemple, la sessió virtual que van protagonitzar les escoles de Reus, l’Alba i Font del Lleó. Una experiència molt positiva tot esperant que ben aviat es puguin tornar a fer les sessions conjuntes com fins ara havien pogut tenir lloc. 

ESCOLES YOUNG ATHLETES PROGRAM A CATALUNYA

Les escoles d’educació especial que s’han unit al programa de Special Olympics són: CEE Crespinell de Terrassa, Escoles Especials Llar de Sant Josep de Lleida, CEE Font del Lleó i CEE Alba de Reus, Solc de Tarragona, Escola Sant Gregori de Girona i Montserrat Montero de Granollers. 

ALTRES PROJECTES AMB LA FUNDACIÓN LEO MESSI

Gràcies al conveni entre Special Olympics Catalunya i la Fundación Leo Messi també fomentem altres projectes com la hipoteràpia i la teràpia amb gossos per millorar la qualitat de vida dels nens i nenes. A més, s’han signat convenis amb les escoles d’educació especial per tal que els seus alumnes puguin practicar esport de manera regular i digna. Material adaptat, roba esportiva o la possibilitat de participar en les competicions escolars quan això sigui possible. 

Imatges de les sessions del Young Athletes Program

8 de febrer 2021