Enèrgica, decidida i lluitadora, Josi Llorens ens ha deixat el passat 19 de juliol de 2020. Una vida dedicada a lluitar perquè les persones amb discapacitat intel·lectual adquirissin els seus drets fonamentals i millorar les seves condicions de vida. 

Des de que va néixer el seu fill Joan, la família es va bolcar en crear un teixit social i cooperatiu per dotar d’autonomia i drets per totes les persones amb discapacitat que vivien a Catalunya. 

La família Martínez de Foix i Llorens va crear la primera associació de pares i mares amb fills amb discapacitat intel·lectual que més tard esdevindria el Taller Escola Barcelona (TEB) del qual en va ser presidenta fins el 2014 i actualment n’era la presidenta d’honor. 

La Josi sempre va creure fermament que l’esport era bàsic per al desenvolupament personal de les persones amb discapacitat intel·lectual. Sempre va donar un cop de mà i suport als esportistes de la Federació ACELL-Special Olympics i va ser present en les competicions i Jocs Special Olympics que els gaudia especialment. 

Juntament amb el seu fill Francesc, es va dedicar a buscar una integració sociolaboral garantint un sou mínim interprofessional per les persones amb DID i un accés a activitats esportives i d’oci, vacances, activitats culturals, dret a habitatge, etc. La Josi va contribuir que les persones amb discapacitat intel·lectual tinguessin una vida plena i amb tots els drets. 

DEP Josi.