Ni les lesions ni les meduses han aturat als corredors, nedadors i ciclistes de Special Olympics-ACELL en el Barcelona Triathlon by Santander

 

El triathlon més important de l’estat ha tingut lloc a Barcelona. Entre els més de 4.000 triatletes inscrits, hi havia 6 equips de relleus unificats que van participar en la modalitat sprint, més el triatleta, Enric Díaz, que hi va participar de manera individual. La modalitat sprint consta de 750m de natació, 20km de ciclisme i 5 km corrent.

LA NOSTRA PARTICIPACIÓ

La logística d’un triatló no és gens fàcil i menys en un grup tan nombrós. En Miquel Àngel Cartes i la Meritxell Verdaguer, tècnics d’esports de la Federació ACELL, van repartir dorsals i van explicar com aniria la cursa per tal que tots els participants ho tinguessin tot molt clar.

Cada part de la prova requereix una preparació concreta. Un cop tots estan en el box deixant les bicicletes, els primers en preparar-se són els nedadors ja que la natació és la primera prova. Posar-se la crema, els neoprens, els dorsals, els xips… i quan tots estan apunt ja és moment d’anar cap a la platja.

El primer que cal fer és un bon escalfament i el primer contacte amb l’aigua és clau. Cada prova té el seu moment de sortida i el torn dels relleus amb el gorro vermell començava a les 12h, mentre que l’Enric Díaz ho feia 25min més tard. Els nedadors emocionats i nerviosos estaven a primera fila de sortida juntament amb la resta de triatletes, competint colze a colze amb la resta de participants. Dins l’aigua es van trobar amb una mar picada, amb corrents i també algun d’ells va patir picades de meduses, però res els va aturar per seguir nedant i corrent cap als boxes a donar el relleu als ciclistes.

L’enllaç d’una prova a l’altra s’ha de fer el més àgil possible per no perdre temps. Els corredors quan els ciclistes arriben a boxes de nou ja surten ràpidament per finalitzar amb l’última etapa del triatló. Alguns dels esportistes van fer dues de les proves, per exemple, el Roger Devesa va fer la part de ciclisme i després va córrer els 5km fins arribar a la meta. O també, el Roger Vilaseca, que primer va nedar i després va cobrir a un company seu que va patir una lesió i va acabar ell la cursa.

EL NOSTRE TRIATLETA

L’Enric Díaz ha finalitzat ell sol la prova un cop més. Ja porta en el seu currículum més de 8 triathlons fetes i es planteja amb els seus 43 anys en un futur fer la prova amb distància olímpica.

EQUIPS UNIFICATS

Els equips estaven formats per persones amb i sense discapacitat intel·lectual, d’aquesta manera, amb la competició unificada dona un pas més cap a la integració social del nostre col·lectiu. Enhorabona al Josep Maria Espin, el Roman Vigara, el Roger Vilaseca, Carlos Ortega, Francesc i Jordi Peláez, Àlex Abad, Roger Devesa, Miquel Valmaña, Enric Díaz i els atletes unificats Marc Fabregat, Jonatan Garcia, Oscar Hinojosa, Sergio Fanova, Daniel Ortega i Pau Marín per participar en una de les proves populars més exigents!

Participar en proves com la d’avui fa que poc a poc puguem aconseguir una millor integració dins la societat i apropar l’esport a tothom. A més per fer la nostra participació encara més visible alguns d’ells van tenir la possiblitat de fotografiar-se amb el triatleta professional Javier Gómez Noya, que els va donar ànims per encarar la cursa.

6 d’octubre de 2019

Més imatges del Barcelona Triathlon amb la participació dels esportistes de Special Olympics -ACELL