El torneig té la voluntat de retre homenatge a Francesc Martínez de Foix, qui va ser un referent del sector de la discapacitat intel·lectual i de l’esport inclusiu.

 

Dissabte 29 de juny, l’Estadi Narcís Sala de l’U.E Sant Andreu de Barcelona va acollir el segon Torneig “Sense Límits – Francesc Martínez de Foix”, un torneig inclusiu de futbol 7 unificat, és a dir, format per equips amb persones amb i sense discapacitat. El campionat estava organitzat per la Federació ACELL i Special Olympics Catalunya amb la col·laboració de la Unió Esportiva Sant Andreu i el Grup Cooperatiu TEB.

Ni la calor i el sol que queia a Barcelona va aturar als participants del torneig. Es va comptar amb la participació de diversos clubs catalans que han fet un pas endavant en la inclusió i la integració creant seccions Special per a persones amb discapacitat intel·lectual en l’estructura del seu club, com la Unió Esportiva Sant Andreu-Special TEB, la Penya Special Barça, Special CE Europa-ACIDH i el Car Special AEC Manlleu i el RCD Espanyol Special, qui es va proclamar guanyador del campionat en els dos grups de joc.  Cal agrair als voluntaris i voluntàries de l’Obra Social “La Caixa” per donar suport als jugadors refrescant-los aigua i donant un cop de ma en la logística del campionat.

El torneig té la voluntat de retre homenatge i recordar la figura de Francesc Martínez de Foix, un dels grans referents del sector de la discapacitat intel·lectual i de l’esport inclusiu. Martínez de Foix, que va morir l’any 2017, va impulsar diverses iniciatives per a la inserció social, laboral i esportiva de persones amb discapacitat intel·lectual. Va dirigir el Grup Cooperatiu TEB, va presidir la Federació ACELL i Special Olympics Catalunya, va ser vicepresident de la Federació Dincat-Plena Inclusió i membre del consell rector de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, entre d’altres. A més, el 2012 va rebre la Creu de Sant Jordi.

Pel lliurament de premis es va comptar amb el Sr. Francesc Iglesias, Secretari d’Afers Socials i Famílies; el Sr. Pere Vilà, representant territorial de l’Esport i l’Activitat Física, la Sra. Josi Llorens, mare del Francesc Martínez de Foix i, el Joan i l’Alex Martínez de Foix, germans del Francesc.

 

29 de juny de 2019

Imatges del II Torneig “Sense Límits – Francesc Martínez de Foix”