El 35è Campionat de Catalunya de Futbol Sala va comptar amb més de 500 esportistes amb discapacitat intel·lectual.

El passat 31 de març, l’Hospitalet de Llobregat va acollir per primera vegada el Campionat de Catalunya de futbol sala en la seva 35a edició. Aquest esdeveniment esportiu està organitzat per la Federació ACELL (Federació Catalana d’Esports per a persones amb discapacitat intel·lectual) amb la col·laboració de Special Olympics Catalunya i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.

El Campionat de Catalunya de Futbol Sala és una de les cites del calendari esportiu de la temporada esportiva que acull a més esportistes. Al Camp Municipal de Futbol de l’Hospitalet de Llobregat hi van competir 507 esportistes amb discapacitat intel·lectual provinents de 32 centres d’arreu de Catalunya i d’Andorra, distribuïts en 59 equips i en 15 grups de diferents nivells i categoria. En aquesta edició es va haver de comptar amb una pista més, degut a l’augment del nombre de participants així que en tot moment hi va haver competició en les 7 pistes disponibles.

Paral·lelament, a un dels camps es van realitzar dues sessions de proves individuals i proves adaptades de futbol perquè aquells esportistes amb més dificultats no es quedin fora de la competició. Quatre esportistes van realitzar un circuit amb diferents proves de xut i control de la pilota.

La novetat d’aquesta edició va ser que per primera vegada es va comptar amb un equip format íntegrament per noies. Totes elles formen part d’equips mixtes del club ACIDH de Barcelona i es van reunir en un mateix equip per aquest campionat. L’objectiu és consolidar aquest equip de cara a les pròximes edicions i fomentar l’esport femení.

Al acabar la competició esportiva es va procedir amb l’entrega de trofeus, en la que hi va assistir Cristina Santón, regidora de salut de l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat i membres de la junta directiva de la Federació ACELL.

31 de març de 2019

Imatges del 35è Campionat de Catalunya de futbol sala a l’Hospitalet de Llobregat