Just un any després que el nostre referent Francesc Martínez de Foix ens deixés, la Federació ACELL i Special Olympics Catalunya segueixen lluitant per una societat més igualitària i més inclusiva. Seguim amb l’empenta i la il·lusió que el Francesc ens va transmetre. Aquest 2018 és un any molt especial i amb molts reptes, un any de Jocs Special Olympics.

El mateix Francesc, quan van acabar els Jocs Special Olympics Barcelona-Calella 2014 va escriure: “És difícil escollir un sol record, com el millor dels Jocs. N’hi ha d’importants: aquella reunió, el moment de l’aliança entre dues ciutats que sumem i, així, ocupem els llocs emblemàtics i en conquerim de nous. N’hi ha de transcendents: aquell benvinguts!, de la Marta (de TV3) i en Cristian (de TEBVist) a la cerimònia inaugural i tot comença a rodar, ¿qui deia que no podíem? N’hi ha d’emocionants: tots recordem Etiòpia i la feliç perplexitat de la seva arribada. N’hi ha d’inesborrables: l’emoció de la cloenda a Calella, la millor que hem fet. I n’hi ha més. Molts. Tots junts conformen aquell relat de país que més ens agrada: la millor Catalunya, la nostra i la de tots.”

Seguint amb les seves paraules conquerirem nous llocs, enguany La Seu d’Urgell i Andorra la Vella, i configurarem nous records que seran màgics per als nostres esportistes i per a tota la societat. Tornarem, TOTS JUNTS, com tu sempre deies, a deixar empremta en el territori i ho farem el més fort possible.

Francesc, company, seguim! Et trobem a faltar.

16 de juliol 2018