ELS JOCS SPECIAL OLYMPICS LA SEU D’URGELL-ANDORRA LA VELLA JA COMPTEN AMB MÉS DE 1.300 ESPORTISTES INSCRITS

Els esportistes amb discapacitat intel·lectual que participaran en els Jocs Special Olympics La Seu d’Urgell-Andorra la Vella superen ja la xifra de 1.300 inscripcions.

Bèlgica, Mònaco, Dinamarca, Hongria, Suïssa, Àustria i l’Índia són les primeres delegacions estrangeres confirmades.

D’aquí a quatre mesos el Pirineu es convertirà en l’epicentre de l’esport adaptat.

El primer repte dels Jocs Special Olympics 2018 ja s’ha assolit. Quan encara queden quatre mesos per l’inici dels Jocs ja són 1.388 esportistes inscrits. Del 4 al 7 d’octubre Andorra la Vella i La Seu d’Urgell seran el punt de trobada d’atletes, familiars, entrenadors, voluntariat i societat en general que gaudiran d’un esdeveniment esportiu i social únic.

El gran volum d’esportistes vindran de Catalunya amb 1.236 inscripcions de 60 clubs i entitats de tot el territori català. Aquests Jocs deixaran empremta tant a Andorra la Vella com a La Seu d’Urgell i consolidaran les dues localitats com a referents de l’esport per a persones amb discapacitat intel·lectual. En total s’hi esperen a més de 2.000 persones que gaudiran d’aquesta gran experiència.

Internacionalitat

A més dels esportistes catalans, els Jocs comptaran amb la presència de diferents delegacions estrangeres. De moment, i a l’espera de més confirmacions, Bèlgica, Mònaco, Hongria, Suïssa, Àustria i l’Índia són les primeres delegacions confirmades, a més de la presència de l’amfitriona Andorra.

També hi ha 6 Comunitats Autònomes que ens acompanyaran en aquests Jocs Special Olympics: Aragón, Castilla la Mancha, Castilla León, La Rioja, Comunidad de Madrid i Comunitat Valenciana.

Esports

Els participants competiran en 14 disciplines esportives que es repartiran entre les dues localitats. A La Seu d’Urgell s’hi disputaran les següents proves: bàsquet, hoquei interior, petanca, ciclisme, tennis i el programa Joves Atletes amb nens i nenes de 2 a 7 anys. A Andorra la Vella hi haurà: natació, gimnàstica, atletisme, tennis taula, futbol sala, handbol, bàdminton i judo.

Activitats paral·leles

A més de la competició esportiva un dels objectius dels Jocs Special Olympics és celebrar un nombre important d’activitats paral·leles que converteixin aquest esdeveniment esportiu en un projecte de ciutadania: el Village a cada localitat, el recorregut de la Torxa per tot Catalunya i Andorra la Vella, el programa de salut Healthy Athletes o l’Acte Inaugural i de Cloenda.

Campanya de voluntariat

Tant la Seu d’Urgell com Andorra la Vella ja han començat la Campanya de voluntariat ja que seran necessaris més de 600 voluntàries i voluntaris. Les tasques en què participaran seran: programa de lleure, secretaria, informació, xofers, acompanyants, allotjament, informàtica, avituallament, traductors, premsa, fotografia, esports, primers auxilis, control d’accessos, megafonia, suport a programes de salut, gestió de material, programa Young Athletes (Joves Atletes), cerimònies, recorregut de la torxa, etc.

La Seu d’Urgell: via web a http://esports.laseu.cat; en format paper: Ajuntament de la Seu d’Urgell, Oficina Jove l’Alt Urgell i Palau d’Esports.

Andorra la Vella: via web www.voluntariat.ad; en format paper: Govern d’Andorra en el Departament de Joventut i Voluntariat.

5 de juny 2018

Compartir:

Més publicacions

Xarxes