Els actors i les actrius amb discapacitat intel·lectual: estrelles de la jornada de teatre “Capacitats a l’escenari”.

Aquest dissabte 26 de maig, la població de Castellar del Vallès ha acollit la 1a Mostra Inclusiva d’Arts Escèniques. La Mostra ha comptat amb una jornada de teatre “Capacitats a l’escenari”, organitzada pel departament de Lleure de la Federació ACELL i amb la col·laboració de Special Olympics Catalunya, l’Ajuntament de Castellar del Vallès i l’Escola Superior d’Art Dramàtic, Eòlia.

L’escenari de l’Auditori Miquel Pont ha albergat 6 funcions teatrals amb actors amb discapacitat i sense. En primer lloc, el grup de Teatre Sense Límits ACELL ha representat “El nostre petit príncep”, una versió molt visual gràcies al treball corporal i als titelles. Tot seguit, l’Associació T.I.C Escènic han interpretat l’obra de “El retaule del flautista” de Jordi Teixidó. En tercer lloc, el grup Arc de St. Martí han presentat “Farmàcia de guasa” i a continuació, la Coral Pas a Pas ha sorprès als assistents amb un Repertori Musical Sorpresa, atrevint-se a tocar cançons d’un dels grups musicals del moment: Txarango, entre d’altres. Finalment, l’Equip de teatre Centre Ocupacional TEB Castellar ha interpretat “Oh-Tel”, un esquetx d’escenes divertides que transcorren en un hotel i el Grup de teatre acidHcomedy han baixat el teló amb l’obra “Parranda”.

Al acabar la jornada, Antoni Garrich, presentador de l’esdeveniment i vicepresident de la Federació ACELL, declarava: “Hem vist sis propostes extraordinàries de grups que han treballat molt. I ha estat un bon exemple de les capacitats que tenim tots”.

 

28 de maig, 2018

Imatges de la 1a Mostra Inclusiva d’Art Escèniques, de Josep Lluis Valera