Dincat, Discapacitat Catalunya, ha interposat una denúncia a la Comissió Estatal Contra la Violència, el Racisme, la Xenofòbia i la Intolerància en l’Esport per l’ús, per part dels aficionats, del qualificatiu “subnormal” amb l’objectiu d’insultar i menysprear el rival en esdeveniments esportius. Des de Special Olympics Catalunya i la Federació ACELL ens volem sumar a aquesta denúncia perquè aquests càntics vexatoris, tant en competicions professionals com en amateurs, atempten contra la dignitat de les persones amb discapacitat intel·lectual.

Es reclama a Antiviolència que adopti les mesures necessàries per eradicar aquest comportament antiesportiu, antisocial i vexatori per les persones amb discapacitat intel·lectual i per la seva dignitat, que imposi sancions als responsables d’aquestes conductes i que els àrbitres o jutges, quan constatin aquestes actituds, suspenguin la competició.

Special Olympics Catalunya i la Federació ACELL tenen com a objectiu promoure l’esport, el lleure i la solidaritat entre les persones amb discapacitat intel·lectual, així com millorar les opinions, actituds i comportaments socials en relació a aquest col·lectiu, sumant-se a aquesta denúncia i donant tot el seu suport a la mateixa.