El dia 6 d’abril es celebra el Dia Mundial de l’Activitat Física per tal de promoure l’esport com a element fonamental de salut i benestar.  Des de l’any 2002 l’Organització Mundial de la Salut fomenta aquesta iniciativa per tal de conscienciar a la població de la importància de practicar qualsevol tipus d’esport. La Generalitat de Catalunya impulsa per cinquè any consecutiu la celebració d’aquest dia amb actes que es duran a terme fins al 14 d’abril.

Per aquest motiu, Special Olympics Catalunya i la Federació ACELL (Federació Catalana d’esports per a persones amb discapacitat intel·lectual) es volen sumar a aquesta iniciativa adherint-nos amb les competicions de bàsquet, petanca, tennis i hoquei  que tenen lloc aquest cap de setmana al Dia Mundial. El dissabte més de 200 esportistes disputaran el Campionat Territorial de Tarragona de bàsquet a Salou i el Campionat Territorial de Lleida de petanca. A més, diumenge prop de 500 esportistes participaran en el Campionat de Catalunya de petanca, hoquei i tennis, a més d’un clínic de golf, a Matadepera.

L’esport per a les persones amb discapacitat intel·lectual és fonamental, els transmet una sèrie de valors com el respecte, el compromís o el treball en equip, així com millora la seva salut i condició física, l’autoestima, les relacions socials, fomenta la participació, la cohesió social i la igualtat d’oportunitats, entre molts d’altres beneficis.

I és per això que Special Olympics Catalunya i la Federació treballen des de ja fa molts anys perquè el col·lectiu, a través de la pràctica de l’esport, millori la seva qualitat de vida i la seva integració a la societat.

Més informació sobre el Dia Mundial de l’Activitat Física a www.pafes.cat.

DiaMundialActivitatFisica_SpecialOlympics_ACELL