Els futbolistes de Special Olympics Catalunya guanyen la I Prince Albert II Football Cup

Els futbolistes de Special Olympics Catalunya guanyen la

I Prince Albert II Football Cup

 

Els premis al millor jugador del torneig i al millor porter, també han estat pels futbolistes catalans.

El 1r Campionat Príncep Albert II de Futbol-5 unificat (modalitat que integra en el mateix equip jugadors amb discapacitat i sense) va tenir lloc a Mònaco els dies 6,7 i 8 de maig.

El dijous 6 de maig a les 19.00h va tenir lloc la Cerimònia d’Inauguració i el Príncep Albert II de Mònaco, , molt involucrat en el moviment Special Olympics al seu país, va declarar el Torneig de Futbol Unificat, que porta el seu nom, oficialment obert.

 També hi varen ser presents el Ministre de l’Estat, Mr. Michel Roger; l’alcalde de Mònaco, Mr. Georges Marsan; el President del Consell Nacional, Mr. Jean François i la Presidenta de Special Olympics Mònaco; Mme. Mireille Calmes, entre d’altres personalitats.

El dijous pel matí va començar el torneig amb els partits preliminars per tal de veure els diferents nivells.

En el torneig varen participar més de 250 esportistes i un total de 22 equips provinents de 15 països europeus:

Alemanya, Àustria, Bèlgica, Catalunya, Eslovàquia, Eslovènia, Escòcia, França, Itàlia, Mònaco, República Txeca, San Marino, Seborga, Sèrbia i Suïssa.

La delegació catalana estava formada per 10 integrants: jugadors: David Lòpez, Germà Martín, Antoni Vernet, Miquel Faul i Jamal Hamich; jugadors unificats: Jordi Morte, Jordi Mula i Àlex Gutierrez; entrenador: Xavier Tendero i delegada: Montse Vilà.

Els grups varen quedar establerts en diferents nivells de l’1 al 3 (1: nivell alt de joc, 2: nivell mitjà, 3: nivell més bàsic) de la següent manera:

GRUP 1:

 A) TORINO (Itàlia)

  B) MÒNACO 1

 C) ALEMANYA

 D) ESLOVÀQUIA

 E) CATALUNYA

F) MANTOVA (Itàlia)

GRUP 2:

A)      EUROTEAM

B)       BÈLGICA

C)      SUÏSSA

D)      ESLOVÈNIA

E)       FRANÇA ROQUETTE

F)       SAN MARINO

G)     AUSTRIA

H)      REPÚBLICA TXECA

GRUP 3:

A)      MÒNACO 3

B)       FRANÇA EPIS

C)      ESCÒCIA

D)      OLIMPIA (SARDENYA-ITÀLIA)

E)       MÒNACO 2

F)       SEBORGA

G)     FRANÇA RIEURE

H)      SÈRBIA

Després dels diversos partits classificatoris que es varen jugar al llarg del divendres 7 de maig, la gran final va tenir lloc el dissabte 8 de maig amb els següents resultats:

GRUP 3: FINAL FRANÇA RIEURE-SÈRBIA. Va vèncer França als penals 2-1

GRUP 2: FINAL BÈLGICA- REPÚBLICA TXECA. Va vèncer Bèlgica 3-1

GRUP 1: FINAL MÒNACO 1-CATALUNYA. El partit va acabar empatat 2-2 i es va tenir que decidir a penals amb victòria de Catalunya per 2-3.

Catalunya es va proclamar Campiona guanyant al grup fort dels amfitrions en mig d’una gran esportivitat per part de tots els equips i del públic i també es va endur dos premis més: el premi al millor porter del torneig per Miquel Fau i el premi al millor jugador del torneig que va estar per David Lòpez.

També va haver-hi una mica de temps pel lleure i varem poder visitar llocs emblemàtics de Mònaco com el Palau del príncep, el Museu de cotxes antics, la Catedral,  l’Aquàrium, la plaça del Casino i de l’ Hotel  París i varem fer a peu tot el recorregut del Gran Premi de Formula 1 de Montecarlo que es celebrava la setmana següent.

Els esportistes varen poder així també relaxar-se, conèixer una mica d’aquest petit país i comprar algun record de la seva estada allà.

El President de la Generalitat, el Molt Hble. Sr. José Montilla, va felicitar dies després  per carta a la selecció catalana pel triomf assolit en la 1ª edició del torneig de futbol unificat Príncep Albert II.

Fotografies disponibles a:

 http://www.flickr.com/photos/_socat/sets/72157624048975841/

Compartir:

Més publicacions

Xarxes