AMPOSTA LA TERCERA CIUTAT EN ACOLLIR EL PROGRAMA ESPORTIU ESCOLAR UNIFICA’T

Una setantena d’alumnes ampostins amb i sense discapacitat intel·lectual han participat en les estacions esportives del programa Unifica’t a Amposta per viure en primera persona una jornada inclusiva i integradora.

Aquest dilluns Amposta ha estat la tercera localitat catalana en acollir el programa Unifica’t, després d’Alpicat i Blanes, i ha estat la primera de la província de Tarragona. Una jornada molt intensa que s’ha desenvolupat durant tot el matí, i que ha conclòs amb l’entrega de medalles a tots els participants. El projecte Unifica’t té com a objectiu que alumnes amb i sense discapacitat intel·lectual de dos centres educatius comparteixin esport, experiències i reflexions.En aquest cas hi han participat els alumnes amb i sense discapacitat intel·lectual, en aquest cas del Centre de tecnificació d’Amposta i el Centre d’Educació Especial Àngel Apasa

Una seixantena d’alumnes de l’Institut de tecnificació del Centre de Tecnificació Esportiva Terres de l’Ebre – Amposta i el Centre d’Educació Especial Àngel Apasa han participat en el Pavelló de del centre de Tecnificació de quatre estacions esportives i d’hàbits saludables. Els estudiants de primer i segon de batxillerat del Centre de Tecnificació seran els encarregats de dinamitzar les estacions. 

La valoració tants dels alumnes com dels responsables ha sigut molt positiva. Tots ells han conclòs que repetirien la jornada i que han fet molts amics. Al principi han estat tots i totes més tímids però a mida que anava transcorrent els minuts ja han sigut tots un mateix equip. 

La Jornada ‘Unifica’t’ a Amposta

L’objectiu principal de la Jornada Unifica’t ha estat afavorir situacions inclusives mitjançant l’activitat física, l’esport i els hàbits saludables que han compartit els nois i noies al Centre de Tecnificació de la ciutat ampostina. En definitiva, es tracta de cambiar la mirada propiciant la convivència, normalitzar que les persones amb i sense discapacitat intel·lectual comparteixin un mateix espai amb activitats i vivències.

Durant tot el matí, una setantena d’alumnes d’educació de secundària de l’escola d’educació especial l’Àngel Apasa i els alumnes tecnificats de l’Institut de Tecnificació d’Amposta ha participat conjuntament de les quatre estacions: rem, handbol, esgrima, atletisme i hàbits saludables, aquesta última seguint la metodologia de la Gasol Foundation. D’altra banda, una dotzena d’estudiants de primer i segon de batxillerat de l’Institut de Tecnificació s’han encarregat de dinamitzar aquestes estacions esportives i on han interactuat amb tot l’alumnat. 

Les quatre estacions esportives estan basades en l’handbol, rem, esgrima, atletisme, i s’han complementat amb una cinquena estació d’hàbits saludables, seguint la metodologia de la Gasol Foundation. La dinàmica de la jornada està dissenyada perquè els participants treballin de manera conjunta i que, a més a més de l’activitat física adaptada s’han treballat unes reflexions prèvies i posterior a les jornades. S’han format 5 grups que han anat passant per totes les estacions que han tingut una durada de 25 minuts. 

També vol afavorir el trencament de barreres físiques i socials que dificulten la participació, així com gaudir i compartir aprenentatges a través de l’activitat física i l’esport. Per últim, un altre dels objectius que es vol assolir amb ‘Unifica’t’ és millorar la qualitat de vida de l’alumnat amb discapacitat intel·lectual, afavorint el benestar emocional, les relacions interpersonals i el desenvolupament personal.

La trobada ha culminat amb un breu acte institucional on hem pogut comptar amb la presència de Ruth Martí, coordinadora territorial de joventut a les Terres de l’Ebre, Joan Lluís Barberà, representant territorial de l’Esport a les Terres de l’Ebre, Iris Castell, regidora de Promoció i Turisme Esportiu, Núria Marco, regidora d’Educació, Marc Fornós, regidor d’Esports, Núria Ferré, regidora de Drets Socials i ciutadania i Montse Vilà, directora de Special Olympics Catalunya. 

Tot seguit, s’ha fet el lliurament del reconeixement a totes i cadascuna de les persones que han participat en aquesta jornada Unifica’t amb una medalla. A més, Montse Vilà ha fet el lliurament d’unes plaques que agraeixen tant a l’Ajuntament d’Amposta, com a l’Escola Àngel Apasa, l’Institut de Tecnificació com el Centre de Tecnificació d’Amposta per fer possible aquesta jornada. 

També s’ha comptat amb la valuosa participació de la remadora olímpica, Aina Cid. Una atleta ampostina que avui ha compartint amb les nois i nois de la jornada ‘Unifica’t’ l’activitat esportiva inclusiva.

Jornada organitzada per Special Olympics Catalunya amb el suport de la Fundació Barça, Fundación Leo Messi, Special Olympics España, Fundació La Caixa, Gasol Foundation

16 de maig de 2022

Jornada Unifica

Compartir:

Més publicacions

Xarxes