Els jugadors del FCBarcelona de bàsquet, Álex Abrines i Bostjan Nachbar, han participat en l’entrenament dels esportistes de Special Olympics Catalunya- ACELL que ha tingut lloc aquesta tarda al pavelló del Col·legi Padre Damián de Barcelona, com a part del projecte One Team de l’Eurolliga de bàsquet.

L’equip de l’Escola Taiga de Barcelona ha rebut una classe magistral dels jugadors del Barça, on han pogut practicar el llançament de pilota, un contra un, passes, i també han jugat un partit amb els professionals del Barça. Abrines, l’ambaixador d’enguany del One Team, s’ha mostrat “molt content i satisfet de poder participar en iniciatives com aquesta perquè és molt important poder apropar el bàsquet a tothom”.

També s’ha comptat amb la presència de Mohamed Chaib, patró de la Fundació FCBarcelona; Isabel Gutresa, directora de One Team de l’Eurolliga; Francesc Martínez de Foix, president de la Federació ACELL i Josep Lluís Monteys, membre de la junta de Special Olympics Catalunya.

Conjuntament amb la Fundació del FCBarcelona, Special Olympics Catalunya –ACELL, participen en el projecte One Team que, amb els clubs de bàsquet europeus que competeixen a l’Eurolliga, afavoreix la cohesió social de les comunitats, i en el nostre cas, fomenta la inclusió social de les persones amb discapacitat intel·lectual mitjançant el bàsquet. Els clubs que participen en el programa, que va començar el passat novembre i durarà fins a l’abril, són l’Escola Taiga (Barcelona); El Club Esportiu Màgics (Barcelona) i l’equip Salvador Seguí (Lleida). En els sis mesos que dura el programa, els jugadors treballen amb els seus clubs una metodologia esportiva basada en el bàsquet amb l’objectiu  d’impulsar la inclusió social i el foment dels valors com el compromís, l’esforç, respecte, treball en equip o humilitat.

En les anteriors activitats els participants al programa ja han tingut l’oportunitat de jugar a la mitja part del partit d’Eurolliga del FCBarcelona i CSK de Moscú al Palau Blaugrana i també de participar en un entrenament amb els veterans del Barça com Manuel Flores, Pedro Cesar Ansa, Miguel Ángel Estrada, Xavier Crespo i Manel Bosch.

Totes les imatges AQUÍ.

Imatges de BTV.